Égett a venyige, kútba esett egy kutya

2023. március 14. 12:01

Hétfőn 14 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. A 6 tűzesetet és 5 műszaki mentést összesen 13 hivatásos és 2 önkormányzati tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves és 1 szándékosan megtévesztő jelzés is érkezett az ügyeletre.

A gyalogos forgalmat akadályozta egy, a viharban kidőlt tuja Lőrinciben, a Szabadság utcában, melyet a hatvani hivatásos tűzoltók láncfűrésszel eltávolítottak.

A viharos szél meglazította Hatvanban egy magas épület tetején az oromszegő lemezeket, melyek veszélyeztették a gyalogos közlekedést. A város hivatásos tűzoltói létraszerről rögzítették a veszélyessé vált elemeket. 

Hetven méter hosszan összehordott venyige egy része égett Ostoros határában hétfő délután. Az egri hivatásos tűzoltók 2 vízsugárral fékezték meg a tűz elhatalmasodását, munkájukat a tulajdonos munkagépekkel segítette.

Reklámújságok égtek egy fa szerkezetű kapura szerelt postaládában, Egerben, a Vörösmarty Mihály úton. A város hivatásos tűzoltóinak segítségét kérték a tűz megfékezéséhez, a kiérkező egység vízsugárral a lángokat eloltotta.

Kutya esett bele egy tizenöt méter mély kútba Egerben az Árpád úton. A szerencsétlenül járt ebet az egri hivatásos tűzoltók kútból-mentő szerkezet segítségével felhozták a felszínre mind a kutya, mind a gazdája nagy örömére. Az állat nem sérült meg.

Szemét égett egy családi ház udvarán, Tiszanánán a Csokonai Vitéz Mihály utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet.

Összeütközött két személyautó Bélapátfalva és Mónosbél között a Mikófalvai elágazásnál. A bélapátfalvai önkormányzati tűzoltókat riasztották a balesethez, az egység a műszaki mentés során áramtalanította a járműveket.

Fotó: Tuza Ervin tű. főtörzsőrmester Egri HTP