Járművek égtek, szabadtéren keletkeztek lángok vasárnap

2023. március 13. 11:59

Vasárnap 14 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. A 10 tűzesetet és 3 műszaki mentést összesen 13 hivatásos és 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 1 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Vasárnapi kiemelt esetek: 

Éjfél után pár perccel betongyámnak ütközött és az árokba csapódott egy személyautó Nagyrédén, a Hunyadi János útján. Az autó vetőjét a gyöngyösi hivatásos tűzoltók feszítővágót használva szabadították ki a kocsiból, majd átadták a mentőknek. 

Délelőtt a hatvani hivatásos tűzoltók vonultak Petőfibánya Bánya útjára, ahol egy fenyőfa elektromos vezetékre dőlt. Az egység motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal távolította el a fát. 

Árokba hajtott és a tetejére borult egy autó az Istenmezeje és Erdőkövesd közötti úton. A pétervásárai katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói kerekeire állították az autót, az eset során személyi sérülés nem történt.

Családi ház vegyes tüzelésű kazánjához csatlakoztatott kéményében gyulladt meg a lerakódott korom este Egerbaktán, az Egri úton. Az egri hivatásos tűzoltók a kémény tisztítónyílásán keresztül kéziszerszámokkal eltávolították az izzó részeket. Mivel a füstelvezetőt addig nem lehet biztonságosan használni, míg azt szakember felül nem vizsgálta, a ház négy lakója átmenetileg rokonokhoz költözött.

Személyautó gyulladt ki Egerben az Eszterházy téren, az este folyamán. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral fékezték meg a tüzet, az eset során senki nem sérült meg. 

Egy kismotor kapott lángra este Egerben a Könyök utcában. Az egri hivatásos tűzoltók vízzel oltották el az égő motort, a tűzben senki nem sérült meg.

Vasárnap megyénk tűzoltói hét alkalommal vonultak szabadtéren keletkezett tüzekhez. A füzesabonyi hivatásos és a mezőtárkányi önkéntes tűzoltók Mezőtárkányban, a gyöngyösi hivatásos tűzoltók Karácsondon és Gyöngyös határában, a hatvani hivatásos tűzoltók Turán, a pétervásárai katasztrófavédelmi őrs tűzoltói, a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók, valamint az Észak-Mátra Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai Mátraterenyén oltottak el kis területen keletkezett lángokat. A legnagyobb tűzzel érintett terület Zabar határában volt, ott három hektáron kapott lángra nádas, a pétervásárai és bátonyterenyei hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. 

Fotó: Farkas Dániel tű. őrm - Egri HTP