Kéményekben és szabadtéren keletkezett tűz, több baleset is történt a hétvégén

2023. február 27. 13:21

A hétvégén 11 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. Az 6 tűzesetet és 4 műszaki mentést összesen 9 hivatásos, 2 önkormányzati és 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 1 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Szombati kiemelt események:

Hajnalban egy vályogház egyik szobájában keletkezett tűz Verpeléten a Dózsa György úton. Az egri hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók két vízsugárral oltották el lángokat, majd egy nagy teljesítményű ventilátorral átszellőztették az ingatlant. A tűzben senki nem sérült meg. 

Délelőtt két személyautó ütközött a Szarvaskő és Mónosbél közötti úton. A két járműben összesen öten utaztak, a mentők két könnyű sérültet szállítottak kórházba. A bélapátfalvai önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket, az utat a közútkezelő munkatársai tisztították le. 

Délután két személykocsi ütközött Mónosbél II. Rákóczi Ferenc útján. A bélapátfalvai önkormányzati tűzoltók az egyik kocsit áramtalanították, a baleset egy könnyű sérültjét a mentők kórházba szállították. 

Este tíz négyzetméteren égett elszáradt növényzet Tarnazsadány Rákóczi Ferenc útjánál. A hevesi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. 

Este egy családi ház vegyes tüzelésű kazánjának kéményében izzott a lerakódott korom Gyöngyösorosziban, a Móricz Zsigmond utcában. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók a kémény faláról az izzó réteget lekotorták és értesítették a kéményseprőket. Az ingatlan fűtése elektromos fűtőeszközzel biztosított volt, ezért lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Éjszaka Besenyőtelken, a Somogyi Béla utcában egy ház kéményéből szikrák csaptak ki. A füzesabonyi hivatásos tűzoltók a kéményt kéziszerszámokkal kitisztították, a kémény használatát annak felülvizsgálatáig megtiltották. Az ingatlan fűtése gázzal továbbra is biztosított volt, lakosságvédelmi intézkedés nem történt. 

Az egri hivatásos tűzoltók éjszaka a mentőknek segítettek egy egri ingatlanba bejutni. Az egység az erkélyen keresztül bement a lakásba és a bezárt ajtót kinyitotta a társzerv munkatársainak.

 

Vasárnapi kiemelt események:

Letért az úttestről, majd árokba csapódott egy személyautó délután Zsámbok határában. A kocsiban csak a sofőr utazott, aki a hatvani hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt el tudta hagyni a járművet, őt a mentők kórházba szállították. Az egység áramtalanította a kocsit.

Délután a pétervásárai katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói Hevesaranyoson az Ibolya úton egy vízórába esett kutya mentésében segítettek. A kutyát a tulajdonossal közösen egy létrán hozták fel a felszínre. 

Kora este húsz négyzetméteren égett növényzet Gyöngyösoroszi Táncsics Mihály utcájánál. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal avatkoztak be és oltották el a lángokat.