14 segélyhívás, 11 beavatkozás a hétvégén

2023. február 13. 12:30

A hétvégén 14 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. A 6 tűzesetet és 5 műszaki mentést összesen 13 hivatásos 1 önkormányzati és 2 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 3 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Szombati kiemelt események:

Tűz keletkezett egy műhelyben Felsőtárkány Fő útján hajnalban. Faipari termék, termény és a tető égett, a lángok három négyzetméternyi területen a szomszédos ingatlanra is átterjedtek. A tulajdonos porral oltóval a tűz oltását megkezdte, az egri hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat, az oltás közben egy gázpalackot is kihoztak az épületből, melyet nem ért hőhatás. A tűzben senki nem sérült meg.

Tűz keletkezett egy családi ház vegyes tüzelésű kazánjának kéményében reggel, Bükkszéken a Petőfi Sándor utcában. A pétervásárai hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók a kazánból eltávolították az égő anyagot, a kémény faláról lekotorták az izzó égésterméket, így a tűz a kéményből nem terjedt tovább. A ház egyik lakója füstöt lélegzett be, a mentők kivizsgálásra kórházba szállították. 

Tarnabod Macószéki útjához kérték a hevesi katasztrófavédelmi őrs tűzoltóit a mentők délelőtt. A tűzoltók egy ingatlanba segítettek bejutni a szakembereknek, akik onnan egy embert kórházba szállítottak.

Délután a tiszanánai önkormányzati tűzoltók a településükön nyitottak ki egy házat a mentőknek.

Tűz keletkezett egy lakás konyhájában Egerben a Berva-völgyben délután. Az egri hivatásos tűzoltók kiérkezésekor lángolás nem volt az ingatlanban, az izzó részeket vízzel oltották el és egy gázpalackot is kivittek a szabadba. A ház lakóját a mentők kórházba szállították.

Vasárnapi kiemelt események:

Rosszullét miatt riasztották a gyöngyösi hivatásos tűzoltókat Visontára, egy Mátra utcai lakóházhoz reggel. Az egység sűrített levegős légzőpalackokat használva méréseket végzett és kimutatta a szén-monoxid jelenlétét az ingatlanban, ezért a tűzoltók értesítették a gázszolgáltató munkatársait is. A szakemberek egy veszélyesen működő gázkészüléket kizártak a rendszerből. A mentők két embert kivizsgálásra kórházba szállítottak.

Rosszul lett egy ember egy ingatlanban délelőtt Egerben a Katona István téren. A város hivatásos tűzoltói az ablakon keresztül behatoltak a lakásba és beengedték a mentőket, így a sérültet el tudták látni. 

Kis területen keletkezett tűz egy gyöngyösi tüzép épületének falában délelőtt. A város hivatásos tűzoltói egy tűzoltó készülékkel eloltották a lángokat. 

Száraz fű és bozótos égett Gyöngyöspata, Bem tábornok útjánál kora délután. A száz négyzetméterre kiterjedt tüzet a gyöngyösi hivatásos tűzoltók vízsugárral oltották el.

Nádas égett ötszáz négyzetméteren délután Erken, a Dobó István tér közelében. A jászárokszállási önkormányzati és önkéntes tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat. 

Motorkerékpár és személyautó karambolozott délután Zsámbok határában. A hatvani hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd biztosították a helyszínt. A balesetben a motoros súlyos sérüléseket szenvedett, őt a mentők kórházba szállították.

Fotó: Tóth Marcell tű. őrm - Egri HTP