Melléképület lángolt, busz féktengelye égett kedden

2023. február 01. 10:22

Kedd reggeltől éjfélig 6 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. Az 2 tűzesetet és 2 műszaki mentést összesen 6 hivatásos tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 1 téves és 1 szándékosan megtévesztő jelzés is érkezett az ügyeletre.

Árokba hajtott, majd felborult egy személyautó reggel Gyöngyöshalász térségében, a 3203-as számú út 4-es kilométerénél. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók az autót kerekeire állították, majd áramtalanították. A jármű vezetője el tudta hagyni a kocsit, őt a mentők könnyű sérülésekkel kórházba szállították. 

Árokba hajtott egy személyautó a Hatvan és Csány közötti úton reggel. A hatvani hivatásos tűzoltók vonultak az esethez, áramtalanították a járművet, majd biztosították a helyszínt. Az autóban a vezetője utazott, nem sérült meg. 

Lángra kapott egy melléképület délelőtt Pétervásárán, a Molnár Antal úton. A helyi és a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók az ingatlant megbontva, több oldalról, vízsugarakkal fékezték meg a lángokat. A tűz a szomszédos épületekre nem terjedt át, az eset során senki nem sérült meg.

Kigyulladt egy autóbusz féktengelye este Egerben a Béke úton. Az egri hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a buszvezető porral oltó készülékkel eloltotta a tüzet, az egységek visszahűtötték a jármű túlhevült részeit. Az busz utasai nem sérültek meg, mentesítőjárattal utaztak tovább.