Garázs égett, pincében tört fel a víz csütörtökön

2023. január 27. 10:58

Csütörtökön 8 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. A 3 tűzesetet és 2 műszaki mentést összesen 6 hivatásos és 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 3 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Kiemelt események:

Elszáradt növényzet égett tíz négyzetméteren Adács Árpád fejedelem útján, délelőtt. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók vízsugárral oltották el a tüzet.

Délután összehordott hulladék gyulladt meg Adácson, a Hadak útján. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és vízzel oltották el a lángokat. 

Negyven centiméter magasan állt a pincében feltörő talajvíz Abasár Vörösmarty Mihály útján, a délelőtti órákban. A település önkéntes tűzoltói szivattyúzták ki a vizet a családi ház alagsorából. 

Árokba hajtott, majd az oldalára borult egy személyautó tegnap este, az M3-as autópálya 65. kilométerénél, Hort közelében. Az autó két utasa ki tudott mászni a kocsiból, a gyöngyösi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd biztosították a helyszínt. A mentők a két utast könnyű sérülésekkel kórházba szállították.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy garázsként is használt melléképület tegnap éjszaka Makláron, a Templom téren. A csaknem nyolcvan négyzetméteres, könnyűszerkezetes épületben egy autó állt, illetve nagy mennyiségű tűzifát is tároltak. A lángokat az egri és a füzesabonyi hivatásos tűzoltók több oldalról négy vízsugárral oltották el. A tűz a főépületre nem terjedt át, senki nem sérült meg