Pincébe bezúduló esővíz, baleset és kéménytüzek miatt avatkoztak be

2023. január 24. 11:18

Hétfőn 9 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. A 4 tűzesetet és 5 műszaki mentést összesen 7 hivatásos 3 önkéntes tűzoltóegység kezelte.

Recsken a pincékbe bezúduló csapadékvíz három ingatlant is veszélyezetetett. A település önkéntes tűzoltói a Mátra utcában két, a Kossuth Lajos úton egy háznál avatkoztak be, a vizet az ingatlanok alagsori helységeiből szivattyúval eltávolítva. Az önkéntesek a délelőtti óráktól egészen kora estig dolgoztak a nagyobb károk megelőzésén. 

Kerítésnek ütközött egy személyautó délután Gyöngyösön a Petőfi Sándor utcában. A város hivatásos tűzoltó áramtalanították a kocsit, majd biztosították a helyszínt.

Délután a hevesi hivatásos tűzoltók a társzerveknek segítettek egy ingatlanba bejutni.

Elszárad növényzet égett öt nézetméteren Adácson a Hadak útján, délután. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. 

Lerakódott korom gyulladt meg a kéményében tegnap este egy hevesi és egy parádsasvári családi házban. A hevesi és gyöngyösi hivatásos tűzoltók mindkét helyszínen megszüntették az izzást a kéményekben, majd értesítették a kéményseprőket. A füstelvezetőket felülvizsgálatig nem lehet biztonságosan használni, a házak rendelkeztek alternatív fűtési móddal, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. 

Teljes terjedelmében égett egy körülbelül száz négyzetméteres ház tegnap éjszaka Detken, a Dózsa György úton. A gyöngyösi és a hevesi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre. Az épületben senki nem tartózkodott. Az egységek vízsugarakkal és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Fotó: Gyöngyösi HTP