Mozgalmas szombat, nyugodtabb vasárnap

2023. január 23. 13:42

Péntek éjszakától szombat délig vármegyénk tűzoltóit jellemzően veszélyes fák és faágak miatt riasztották. 14 helyszínen kéziszerszámokkal és motoros láncfűrészekkel avatkoztak be a hivatásos, önkormányzati és önkéntes egységek. Szombat délután az időjárás okozta káresetek miatti bejelentések száma már csökkent. Délután az egri hivatásos tűzoltók a Bátor és Bükkszék közötti úton egy leszakadt faágat daraboltak fel, a szilvásváradi önkéntes tűzoltók településükön a Patak utcában, a József Attila úton és a Szilvásvárad és Bálapátfalva közötti vasúti sínekről megdőlt fákat és veszélyes gallyakat távolítottak el, a hevesi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói pedig Hevesen az Erdélyi utcában az áramszolgáltató segítségével villanyvezetékre dőlt fát fűrészeltek le.

Szombati további kiemelt események:

Délelőtt a füzesabonyi hivatásos tűzoltók az M3-as autópálya 116 -os kilométerénél meghibásodott autót áramtalanítottak, majd biztosították a helyszínt.

Délután Abasáron a Május 1 úton, egy ház pincéjében 1 méter magasan állt a felgyülemlett csapadékvíz, amely az ingatlant veszélyezette. A település önkéntes tűzoltói szivattyúzták ki az esővizet a helyiségből, ezzel megelőzve a nagyobb károkat. 

Árokba hajtott, majd felborult egy gépkocsi Gyöngyös térségében, a 24-es főút 3-as kilométerénél, szombat éjszaka. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók a kocsi stabilizálását követően annak vezetőjét a jármű hátsó ajtaján keresztül kiemelték, majd átadták a mentőknek. Az egység a rendőrségi helyszínelés közben biztosította a helyszínt, azt követően pedig áramtalanította az autót.

Késő éjszaka a gyöngyösi hivatásos tűzoltók Parádsasvár határában az útra szakadt nagyméretű faágakat motoros láncfűrésszel távolították el. 

Vasárnapi kiemelt események:

Boldogon a Dankó Pista úton egy családi ház tetőszerkezete olyan mértékben károsodott az esőzések miatt, hogy az lakhatatlanná vált. Délelőtt a város tűzoltói is a helyszínre vonultak, az ingatlanban található gázpalackokat elzárták, a tüzelőberendezésben égő tüzet eloltották. A ház lakói átmenetileg a helyi önkormányzat által biztosított épületbe költöztek. 

Lerakódott korom gyulladt meg egy családi ház kéményében Kompolton, a Deák Ferenc utcában, az esti órákban. A füzesabonyi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói és a ház lakója kéziszerszámokkal távolították el a kályhából a tüzelőanyagot, majd értesítették a kéményseprőket. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, az épület rendelkezett más fűtési lehetőséggel.