Veszélyes fák, balestek és állatmentés volt a hétvégén

2023. január 16. 12:19

A hétvégén 16 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. A 12 műszaki mentést összesen 11 hivatásos, 1 önkormányzati és 2 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 4 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Szombati kiemelt események:

Családi ház kerítésének ütközött egy autó hajnalban Hevesen, a Dobó István utcában. Az autó vezetője segítség nélkül kiszállt a kocsiból, melyet a város hivatásos tűzoltói áramtalanítottak. A balesetben a gázcsonk is megsérült, ezért a szolgáltató az ingatlant átmenetileg lekötötte a hálózatról. 

Reggel az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport öt önkéntese vonult Verpelétre a szabadság térre, ahol két veszélyesen megdőlt fenyőfát motoros láncfűrészekkel távolítottak el.

Délelőtt a tiszanánai önkormányzati tűzoltók a mentőknek egy sarudi ingatlanba segítettek bejutni, ahol egy ember rosszul lett.

Kora délután megsérült egy túrázó a Mátrában, Sástó közelében, a Rákóczi-forrásnál. A bajba jutott embert, aki nem tudott lábra állni, a gyöngyösi hivatásos tűzoltók és a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány tagjai kerekes hordágyon vitték a legközelebbi parkolóban várakozó mentőautóig.

Délután a gyöngyösi hivatásos tűzoltók Halmajugrán, a Kossuth Lajos úton egy vízóra aknából három kiskutyát mentettek ki, azokat a mezőőrnek és állatvédőknek átadták.

Vasárnapi kiemelt események:

Reggel telefonoszlopnak ütközött egy autó Besenyőtelken, a Fő úton. A füzesabonyi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói áramtalanították a helyszínt, majd biztosították a helyszínt. A megdőlt oszlophoz a szolgáltató is kivonult, a balesetnek nem volt sérültje. 

Lesodródott az útról, majd fának hajtott egy személyautó a 24-es főút 58-as kilométerénél reggel, Eger és Egerbakta között. Az egri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, amelyben hárman utaztak. Az egység kéziszerszámokkal megbontotta az autót, majd két embert kiemelt belőle, a mentők egy súlyos és két könnyű sérültet szállítottak kórházba.

Délelőtt Hatvanban a város hivatásos tűzoltói a mentőknek segítettek egy ingatlanba bejutni. A tűzoltók az ablakon keresztül hatoltak be a lakásba, majd a bejárati ajtót kinyitották. 

Úttestre dőlt egy fa Gyöngyös-Mátraháza határában délelőtt. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a forgalmat akadályozó fát. 

Délután a füzesabonyi hivatásos tűzoltók Makláron egy ház ajtaját nyitották ki a mentőknek, hogy be tudjanak jutni.

Kisteherautó és személygépkocsi karambolozott este Noszvajon, a Szomolyai úton. A szomolyai önkéntes és az egri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, személyi sérülés nem történt.

Meghibásodott és forgalmi akadályt képezett egy autó este a M25-ös úton. Az egri hivatásos tűzoltók az útról biztonságos helyre letolták a kocsit.

Fotó: Gyöngyösi HTP - kutyák mentése