Mesterlövész lőtte ki a palackokat

2022. december 29. 11:47

Szerda hajnaltól csütörtök hajnalig 7 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába. A 2 tűzesetet és 2 műszaki mentést összesen 5 hivatásos és 2 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 3 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Délután az egri hivatásos tűzoltók és az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport önkéntesei Noszvajon egy tizenöt méteres, veszélyesen megdőlt fát távolítottak el motoros láncfűrészekkel. 

A kéményben közel egy méter hosszan izzott a lerakódott égéstermék délután Boldog Cinka Panna útján. A hatvani hivatásos és a boldogi önkéntes tűzoltók vonultak az esethez, a füstelvezető falát a parázsló részektől megtisztították és átszellőztették az ingatlant. A kéményt ellenőrzésig nem szabad használni. A ház rendelkezik más fűtési lehetőséggel is. 

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy száz négyzetméteres melléképület szerda éjjel Rózsaszentmártonban, a Kölcsey Ferenc úton. A tüzet a gyöngyösi hivatásos tűzoltók több oldalról, vízsugarakkal fékezték meg. Az egységek négy embert kimentettek a tűzzel érintett és a szomszédos épületekből. Oltás közben három gázpalackot találtak, melyeket hőhatás ért. Megelőzve a robbanásukat mesterlövész kilőtte a túlhevült palackokat, az eset során senki nem sérült meg.  

Összeütközött két kisbusz az M3-as autópálya 91. és a 92. kilométere között, Nagyfüged közelében csütörtök hajnalban. Az egyik jármű egy hagymát szállító utánfutót vontatott, amely leszakadt és a rakománya mindkét oldalon az útra szóródott. A műszaki mentést végző füzesabonyi hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik járművet, majd az útról letolták. A mentők egy embert könnyű sérülésekkel kórházba szállítottak. 

Fotó: Gyöngyösi HTP - rózsaszentmártoni tűzeset