Mozgalmas hétvége, több ingatlanban is keletkezett tűz

2022. december 05. 14:16

A hétvégén összesen 18 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába. Az 5 tűzesetet és 12műszaki mentést összesen 21 hivatásos 1 önkormányzati és 2 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 1 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Szombaton kiemelt tűzoltói beavatkozások voltak:

Bontásra váró személyautó gyulladt ki reggel Egerszalókon, a Kossuth Lajos úton. A lángokat az egri hivatásos tűzoltók egy vízsugárral rövid idő alatt eloltották, személyi sérülés nem történt.

Családi ház padlásterében a kémény melletti gerenda égett Visznek, Tópart útján, délelőtt.  A tűz kéményből terjedt át a tetőre. A gyöngyös hivatásos és a jászárokszállási önkormányzati tűzoltók oltották el a lángokat, majd hőkamerával átvizsgálták a padlást. A kémény és a ház elektromos hálózata használhatatlanná vált, a lakók rokonokhoz költöztek, a tűzben senki nem sérült meg.

Oszlopnak ütközött egy személyautó kora délután Egerben, a Deák Ferenc utcában, a Klapka György utca sarkán. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet, majd a kifolyt olajat felitatták az útról. A balesetnek nem volt sérültje.  

Villanyoszlopnak hajtott és kidöntötte azt egy személyautó délután Füzesabony határában, a Szihalom felé vezető úton. Az oszlop a szélvédőre és a motorháztetőre esett, azt a vezeték tartotta. A füzesabonyi hivatásos tűzoltók az áramszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig porral oltóval biztosították a helyszínt, majd a vezeték eltávolítása után áramtalanították a járművet. Senki nem sérült meg. 

Két személyautó karambolozott az M25-ös autóút 4-es kilométere közelében Füzesabony térségében, az Eger felé vezető oldalon. A füzesabonyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, személyi sérülés nem történt. 

Este árokba hajtott egy autó Gyöngyöspata és Gyöngyöstarján között. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, az autóban senki nem sérült meg. 

Éjszaka oszlopnak ütközött egy autó Gyöngyösön, a Kőrösi Csoma Sándor utcában. A város tűzoltói vonultak, biztosították a helyszínt, egy embert a mentők könnyű sérülésekkel kórházba szállítottak. 

 

Vasárnap az alábbi kiemelt beavatkozások történtek: 

Teljes terjedelmében égett egy családi ház kora reggel Adácson, a Liszt Ferenc utcában. Az ott lakó két ember a tűzoltók kiérkezése előtt kijött az épületből. A lángokat a gyöngyösi hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg. A tűzben senki nem sérült meg, a lakók rokonokhoz költöztek. 

Családi ház födémjében közel húsz négyzetméteren keletkezett tűz délelőtt Markazon, a Felszabadulás utcában. A gyöngyösi hivatásos és markazi önkéntes tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal megfékezték a tüzet. A tűz keletkezésekor az épületben nem tartózkodott senki, az eset során személyi sérülés nem történt.

Árokba csúszott és a tetejére borult egy személyautó a 31-es főút 117-es kilométerénél, Heves és Tenk között, délelőtt. A hevesi hivatásos tűzoltók egy beszorult embert feszítővágó segítségével kiszabadítottak és áramtalanították a kocsit. A mentők egy embert könnyű sérülésekkel kórházba szállítottak.

Egy családi ház pincéjében égett három négyzetméteren fa és papír Füzesabony Turul utcájában, délután. A füzesabonyi és a mezőkövesdi hivatásos, valamint a füzesabonyi önkéntes tűzoltók oltották el a tüzet. Az ingatlan villamos hálózata megrongálódott a tűzben, a fűtése azonban nem sérült, konvektorokkal továbbra is biztosított maradt. A tűzben nem sérült meg senki. 

Három személyautó ütközött este a 24-es főút 55-ös kilométerénél, Egerbakta határában. Az egri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, melyekben összesen öten utaztak. A mentők egy súlyos sérültet kórházba szállítottak, egy könnyű sérültet pedig a helyszínen elláttak.