Lángoló autót és szobát is oltottak kedden

2022. november 23.

Kedden összesen 7 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába. A 2 tűzesetet és 5 műszaki mentést összesen 9 hivatásos és 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte.

Műszaki hiba miatt leállt egy személyautó kora reggel az M3-as autópálya 63-as kilométerénél, Atkár térségében. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók a forgalmat akadályozó járművet a leállósávba tolták.

Reggel az egri hivatásos és a szomolyai önkéntes tűzoltók egy oldalára borult autót áramtalanítottak a Noszvaj és Bogács közötti úton. A balesetben két ember könnyű sérüléseket szenvedett, őket a mentők kórházba szállították. 

Teljes terjedelmében égett egy személyautó tegnap délelőtt az M3-as autópálya 55-ös kilométerénél, Hatvan térségében. A hatvani hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat, a járművet az utasok a tűz keletkezésekor azonnal elhagyták.

Délután a gyöngyösi hivatásos tűzoltók az M3-as autópályán Atkár térségében áramtalanítottak két balesetes járművet, majd Gyöngyösön, a Puskin utca és Zalár József utca kereszteződésében is áramtalanítottak két autót, melyek összeütköztek. A baleseteknek nem volt sérültje.

Egy százhúsz négyzetméteres épület egyik helyiségében keletkezett tűz este Egerben, a Pacsirta utcában. A város hivatásos tűzoltói két gépjárművel vonultak az esethez és oltották el a lángokat. Az épület megtelt füsttel, a tűzoltók egy nagy teljesítményű ventilátorral átszellőztették a tűz által érintett szobát. A tűz keletkezésekor a szobában nem tartózkodott senki.

Villanyoszlopnak hajtott és az oldalára borult egy személyautó éjszaka Erdőtelek belterületi szakaszán. A hevesi hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt, az áramszolgáltató szakemberei pedig áramtalanították a sérült vezetékszakaszt. Az autóban csak a sofőr utazott, őt a mentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Fotó: Balázs Hunor Bence tűzoltó őrmester - Hatvani HTP