Szoros együttműködés, erős rendvédelem Heves megyében

2022. november 18.

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság vezetői munkaebéden jártak a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben.

Csontos Ambrus tű. dandártábornok, tű. főtanácsos, megyei igazgató, dr. Mecser Tamás r. ezredes, r. főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány, valamint Molnár Tamás bv. alezredes, parancsnok csütörtök délelőtt áttekintette a három rendvédelmi szerv együttműködésének jelenlegi helyzetét, valamint további lehetőségeket kerestek a szorosabb kapcsolat kialakítására. A megbeszélést követően a vezetők - a szigorú előírások betartása mellett - bejárást tartottak az intézet főzőkonyháján.

A börtön konyhája alapvetően a fogvatartottak ellátását szolgálja, de már közel 10 éve a személyi állomány számára is meleg ebédet, valamint meleg reggeli ellátást is biztosít, amelyet az állomány jelentős része igénybe vesz. 2022. májusától már az Egri Törvényszék, valamint a Heves Megyei Főügyészségnek dolgozói számára is elérhető az ebéd menü megrendelésének lehetősége. 

A konyhai blokk 2008. évben teljes rekonstrukción, majd 2020-ban 38.000.000.-Ft-os beruházással nagy volumenű műszaki fejlesztésen esett át. Az ételkészítés a HACCP élelmiszer-biztonsági előírásoknak maximálisan megfelelve, rendszeres külső szakhatósági kontroll mellett történik.  A főzőkonyha 2021-ben a NÉBIH által elvégzett élelmiszer-higiéniai, élelmiszer-biztonsági és élelmiszer-minőségi szemlén 92%-os, kiváló eredményt ért el.

A bejárást követően a három szervezet közötti együttműködés új elemenként az intézet 2022. november végétől a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint az Egri Rendőr-kapitányság dolgozói számára is elérhetővé teszi, megfizethető áron, munkanapokon a meleg ebéd menü megrendelését.

A sikeres megbeszélés egy munkaebéddel zárult, ahol a társ rendvédelmi szervek vezetőinek lehetőségük nyílt az intézet konyháján készített ebéd elfogyasztására.

Fotó: Simon Tamás bv. alezredes - Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet