Ütközést követően gyulladt ki egy autó Kápolna határában

2022. november 14. 13:20

A hétvégén összesen 16 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába. Az 5 tűzesetet és 7 műszaki mentést összesen 10 hivatásos, 2 önkormányzati és 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 4 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Szombat délelőtt Verpelét Szabadság terén a helyi önkéntes tűzoltók két veszélyesen megdőlt fát távolítottak el motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal. 

Kora délután Hevesen a Dankó Pista telepen egy ingatlannál gázszagot éreztek, a város hivatásos tűzoltói biztosították a helyszínt és értesítették a gázszolgáltatót. 

Délután kétszáz négyzetméteren égett száraz bozót Egerszalók határában, az egri hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Egy száz négyzetméteres lakóház egyik szobája és tetőtere égett Kiskörén, a Dobó István úton, délután. A tiszanánai önkormányzati és a hevesi hivatásos tűzoltók három vízsugárral eloltották a lángokat. Kiérkezésük előtt a tulajdonosok kihoztak két gázpalackot az épületből, a tűzoltók a munkálatok közben még egy palackot találtak. A tűzben egy embert megsérült, őt a mentők kórházba szállították. 

Kora este a gyöngyösi hivatásos tűzoltók Gyöngyöspatán egy ingatlanba segítettek bejutni a mentőknek.

Este az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport önkéntesei Noszvaj határában egy eltévedt turistának segítettek.

A szén-monoxid-érzékelő jelzésére vonultak este ez egri tűzoltók, Eger Maklári útjára egy ingatlanhoz. A hivatásosok mérőműszerei is kimutatták a gyilkos gázt egy gázüzemű kazán környezetében. A helyszínre a gázszolgáltató szakemberei is vonultak, az eset során nem történt mérgezés. 

 

Vasárnap kora reggel a gyöngyösi tűzoltók egy ingatlant nyitottak ki a mentőknek. 

Délután Bélapátfalván a Gyár utcában egy kazánból áramlott vissza a füst. A város önkormányzati tűzoltói kiszedték az éghető anyagot a berendezésből, majd értesítették a kéményseprőket. 

Összeütközött két személyautó, majd az egyik jármű vízelvezető árokba zuhant és kigyulladt a 3-as főúton, Kápolna térségében vasárnap este. Az égő autóból az arra közlekedő autó utasai mentettek ki egy embert. A lángokat a gyöngyösi hivatásos tűzoltók eloltották, az autókban összesen négyen utaztak, egy embert a mentők kórházba szállítottak.

Tűz keletkezett családi ház pincéjében este Viszneken a Szabadság úton. A jászárokszállási önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat, a tűzben senki nem sérült meg.  

Kigyulladt egy személygépkocsi motortere este az M3-as autópálya 99. kilométerénél, Kál térségében. A füzesabonyi katasztrófavédelmi őrs tűzoltóinak kiérkezése előtt a jármű tulajdonosa a lángokat eloltotta, az egység a motorteret visszahűtötte. Személyi sérülés nem történt. 

Fotó: Gyöngyösi HTP - baleset Kápolna térségében