Családi ház égett vasárnap Markazon

2022. október 03. 14:48

A hétvégén összesen 17 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába. Az 1 tűzesetet és 11 műszaki mentést összesen 14 hivatásos, 1 önkormányzati és 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 3 téves és 2 szándékosan megtévesztő jelzés is érkezett az ügyeletre.

Szombat reggel az egri hivatásos tűzoltók Egerben, a Hadnagy útnál kidőlt fát távolítottak el.

Összeütközött két gépkocsi az M3-as autópálya 97-es kilométerszelvényénél, Nagyfüged és Kál között délelőtt. Az ütközés következtében az egyik jármű szalagkorlátnak ütközött, a másik kocsi a belső sávban állt meg. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók áramtalanították a karambolos autókat. A balesetben senki nem sérült meg.

Kora este a hevesi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói Boconádon egy kerítésnek csapódott autót áramtalanítottak. 

Este szén-monoxidot jelzett egy érzékelő Egerben, a Cecey Éva úton. A város hivatásos tűzoltói a családi házban a kandalló közelében mérésekkel kimutatták a gyilkos gáz jelenlétét. A tűzoltók a tüzelőberendezés használatát megtiltották, értesítették a kéményseprőket, az eset során senki nem sérült meg. 

Szombaton a pétervásárai hivatásos és a bélapátfalvai önkormányzati tűzoltók négy alkalommal távolítottak el kidőlt, forgalmat akadályozó fákat. 

 

Vasárnap hajnalban a társszervek kérésére az egri hivatásos tűzoltók segítettek egy ingatlanba bejutni.

Délután egy lógó faág veszélyeztette a gyalogosokat Egerben, a Bükk sétány utcában, melyet a város hivatásos tűzoltói láncfűrésszel távolítottak el. 

Késő délután a hatvani hivatásos és a boldogi önkéntes tűzoltók Boldog, Petőfi Sándor útján egy megrongálódott tetőszerkezethez vonultak, az ingatlan kéményének használatát a károsodás miatt megtiltották. 

Egy százötven négyzetméteres családi ház tetőszerkezete és a hozzá épített melléképület égett vasárnap este a Heves megyei Markazon, a Hegyalja utcában. A tűz a kazánból terjedt át egy gépkocsira, majd a garázsra és a házra. Az esethez a gyöngyösi és az egri hivatásos, továbbá a helyi önkéntes tűzoltók vonultak négy gépjárművel, több oldalról vízsugarakkal oltották el a lángokat. Az utómunkálatokat végző egységek az épületből két felhasadt gázpalackot is kivittek. A lakók a tűz keletkezésekor a garázsban égő autót még porral oltó készülékkel eloltották, majd elhagyták az ingatlant. 

A hasonló esetek elkerülése érdekében ajánlott beszerezni otthonra egy füstérzékelőt, amely a szoba közepén a plafonra szerelve a tűz keletkezésének legelején jelez, amikor még van idő kimenekülni és a tűzoltókat értesíteni.

 

 

 

Fotó: Markazi tűzeset - Gyöngyösi HTP