Kilenc helyszínen dőlt ki fa a szélben vasárnap

2022. szeptember 19. 11:59

A hétvégén összesen 17 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába. Az 1 tűzesetet és 15 műszaki mentést összesen 16 hivatásos és 1 önkormányzati tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 1 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Szombat reggel szalagkorlátnak hajtott és két kerekével felakadt egy személyautó az M3-as autópálya 82-83-as kilométere között Karácsond térségében. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A balesetnek nem volt sérültje.

Kidöntötte egy lakóház kerítését, majd oldalával rá is dőlt egy gépkocsi Kerecsenden, a Fő utcában, szombat kora délután. A járműben ketten utaztak, egyikük súlyosan megsérült. A füzesabonyi hivatásos tűzoltók a további dőlés ellen biztosították, a helyszínelést követően pedig áramtalanították az autót, majd autómentő segítségével kerekeire állították.

Délután karambolozott két személyautó Gyöngyösön, a Hunyadi János és a Róbert Károly útnál. Az ütközéstől az egyik autó a tetejére borult. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket, melyekben összesen öten utaztak. A balesetben két ember könnyű sérüléseket szenvedett. 

Kidöntött egy telefonoszlopot egy tehergépkocsi Vécsen, a Petőfi Sándor úton, délután. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók a járműforgalmat is veszélyeztető törött oszlopot rögzítették, majd értesítették a szolgáltatót. 

Késő délután egy kuka kapott lángra Gyöngyösön a Dr. Puky Árpád utcában. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók vízzel oltották el a tüzet. 

Átszakította a szalagkorlátot, majd a fás, bokros területen állt meg egy gépkocsi az M3-as autópálya 104-es kilométerszelvényénél, a káli lehajtó előtt, kora este. A füzesabonyi hivatásos tűzoltók áramtalanították, majd a további csúszás ellen stabilizálták a járművet, amelyben öten utaztak. A balesetben ketten súlyos egy ember könnyű sérüléseket szenvedett. 

 

Vasárnap a szeles időjárás miatt kilenc alkalommal vonultak megyénk tűzoltói veszélyesen megdőlt vagy kidőlt fákhoz. A fák jellemzően a jármű- és gyalogosforgalmat akadályozták és három esetben vezetékre szakadtak. Az egri, gyöngyösi, pétervásárai, pásztói hivatásos és a tiszanánai önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be, távolították el a veszélyes fákat. 

Leomlott egy épület falazatának közel tíz négyzetméteres darabja egy közös udvaron álló személygépkocsira vasárnap este Hatvanban, a Traktor utcában. Az ingatlant raktárként használták, lakóházat nem érintette az omlás. A város hivatásos tűzoltói vonultak az esethez, akik lezárták a területet, majd felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy jelezze az esetet az illetékes hatóságok felé. Az eset során senki nem sérült meg.