Három fa dőlt ki a szélben

2022. szeptember 16. 12:01

Csütörtökön összesen 7 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába. Az 1 tűzesetet és 4 műszaki mentést összesen 3 hivatásos, 1 önkormányzati és 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Délelőtt az egri hivatásos tűzoltók Egerben egy lakásba segítettek bejutni. 

Felhalmozott fa kapott lángra egy családi ház alagsorában délelőtt Pálosvörösmarton, a Rákóczi Ferenc úton. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat, majd egy nagy teljesítményű ventilátorral átszellőztették a helyiséget. A tűzben senki nem sérült meg.

A tegnapi esős és szeles időben három alkalommal avatkoztak be megyénk tűzoltói. A Kömlő és Tarnaszentmiklós közötti útra egy fa dőlt, melyet a tiszanánai önkormányzati tűzoltók távolítottak el. Hevesvezekény Szerelem körútján is kidőlt fa zárta le a forgalmat, ott a hevesi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói motoros láncfűrésszel szüntették meg az akadályt. Egerben pedig a Malomárok úton hasadt ketté egy fa, majd a járdára és az útra dőlt. A veszélyes fát az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport önkéntesei motoros láncfűréssel feldarabolták.