Tűzoltói beavatkozások csütörtökön

2022. augusztus 26. 11:02

Csütörtökön összesen 17 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába. A 7 tűzesetet és 7 műszaki mentést összesen 13 hivatásos, 4 önkormányzati és 3 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves jelzés érkezett az ügyeletre és egy utólagos tűzesetet is bejelentettek.

Kettéhasadt egy húsz méter magas fa Egerben, a Köztársaság téren, mely veszélyeztette a gyalogos forgalmat. Az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport létráról, motoros láncfűrésszel a hatalmas fát összedarabolta, majd kézi erővel eltávolította az útból.

Több száz négyzetméteren égett a nádas Tiszanánán, a Bem József utcában. A helyi önkormányzati tűzoltóegység 2 vízsugárral fékezte meg a lángokat.

Kigyulladt egy személyautó motortere Tarnaörsön, a Petőfi Sándor úton. A jászárokszállási önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat. 

Meggyulladt a tűzhelyen felejtett olaj egy társasház konyhájában, Gyöngyösön, a Huszár utcában. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor lánggal való égés már nem volt, de a lakás és a lépcsőház is füsttel telítődött. A lánglovagok átszellőztették az épületet, majd átvizsgálták a szomszédos lakásokat. is. A tűzben egy ember megsérült.

Szőlő borult az úttestre Egerben az Ostorosi úton, melyet a közútkezelő feltakarított, de egy szakaszon leragadt és balesetveszélyes maradványok fedték az utat. Ezért a tűzoltók segítségét kérték, akik a műszaki mentés során az útról a balesetveszélyes anyagot eltávolították.

Füstölt egy személyautó Egerben, a Rákóczi úton. Mire a város hivatásos tűzoltó egysége kiérkezett a helyszínre, az autó füstölése megszűnt. Az egység áramtalanította a hibás járművet és letolta az úttestről.

Száraz fű égett mintegy ötszáz négyzetméteren Kálban, a Buzogány utcában. A füzesabonyi hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Befészkeltek a darazsak a parádi általános iskola épülete tetőszerkezetébe. A veszélyes rovarokat emelőkosárról az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport darázsvadásza eltávolította.

Száraz fű és bozót égett Hevesen, a Kolozsvári utcában. A város hivatásos tűzoltói vízsugárral oltották el a lángokat.

Egy családi ház udvarán égett a száraz fű és szemét Bekölcén, a Béke utcában. A tüzet a bélapátfalvai önkormányzati tűzoltók oltották el.

Lehasadt egy fa nagy ága Egerben, a Kertész utcán. A veszélyes ágat az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport szakemberei kéziszerszámokkal eltávolítottak.

Ajtónyitáshoz kérte egy beteg ember a gyöngyösi hivatásos tűzoltók segítségét Gyöngyösön, a Bajcsy-Zsilinszky körúton, csütörtökön az esti órákban, Az egység ajtónyitó szerszámmal a bejárati ajtót kinyitotta, majd átadta a helyszínt a mentőknek.