Kömlőn hat település tűzoltói oltottak

2022. július 06. 10:12

Kedden 12 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába. A 7 tűzesetet és 3 műszaki mentést összesen 16 hivatásos, 2 önkormányzati és 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

A keddre virradó hajnalban háromezer négyzetméteren égett az erdő aljnövényzete Szilvásváradon, a Szalajka útnál. Az a bélapátfalvai önkormányzati és a helyi önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre, kéziszerszámokkal és puttonyfecskendővel oltották el a tüzet. Az oltást az erdészet szakemberi is segítették, a tűzben senki nem sérült meg.

Hajnalban egy romos ház tetőszerkezete égett Apcon, a hatvani hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat. 

Délelőtt a bélapátfalvai önkormányzati tűzoltók Bekölcén oltottak kis területen égő száraz növényzetet.

Délelőtt a hevesi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói Erdőtelken a Zrínyi Miklós utcában egy veszélyes lógó távközlési vezetéket távolítottak el, kora délután Tarnaszentmiklóson öt hektáron oltottak el égő akácost. 

Száraz fű és bozótos égett kedd délután Kömlő határában, a Május 1. utca és a Dobó István utca térségében. Összesen mintegy két hektár tarló és tizennyolc hektár bozótos, gondozatlan terület égett. A lángok egy távközlési oszlopba, raklapokba, melléképületek széldeszkáiba és kerítéseibe is belekaptak, lakóházakban azonban nem keletkezett komoly kár. Az egri, a hevesi, a tiszafüredi, a füzesabonyi és a mezőkövesdi hivatásos, valamint a tiszanánai önkormányzati tűzoltók a Heves megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett vízzel és kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet. Kigyulladt több mint száz szalmabála is, ezeket felügyelet mellett leégették az egységek. Az oltási munkálatokat egy erőgép is segítette, körbetárcsázta a tűz által veszélyeztetett területet. A tűz keletkezésének okát a megyei katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretén belül vizsgálja.

Délután a gyöngyösi hivatásos tűzoltók Adácson oltottak el 4000 négyzetméteren égő nádas területet. 

Az egri hivatásos tűzoltók egy letört faágat távolítottak el a Egerben, a Kodály Zoltán úton délután. 

Hevesen egy szőlősben keletkezett tűz, a lángok egy hétvégi ház tetőszerkezetére is átterjedtek. A helyi és jászberényi hivatásos tűzoltók vízsugarakkal és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet, senki nem sérült meg. 

Kora este árokba csúszott egy autó Egerben, az Egerszalóki úton, a város tűzoltói áramtalanították a kocsit, személyi sérülés nem történt.