Vigyázzunk jobban az utakon a nagy melegben

2022. június 27. 14:19

A hétvégén 31 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába. Az 7 tűzesetet és 21 műszaki mentést összesen 32 hivatásos, 1 önkormányzati és 3 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 3 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Szalagkorlátnak csapódott egy gépkocsi szombat reggel az M3-as autópálya 107-es kilométerszelvényénél, Kál térségében. A füzesabonyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, a mentők egy embert kórházba szállítottak.

Egy autó motortere gyulladt ki szombat délelőtt Egerben a Hadnagy utcában. Az ott lévők az oltást egy porral oltó készülékkel megkezdték, a város hivatásos tűzoltói vízzel oltották el a lángokat.

Veszélyesen lógó faágat is eltávolítottak az egri tűzoltók még szombat délelőtt Egerben, a Kallómalom utcában.

Két gépkocsi volt érintett abban a balesetben, amely az M3-as autópálya 72-es kilométerszelvényénél történt, Atkár térségében, szombat délután. Összesen heten ültek a járművekben, az autókat a gyöngyösi hivatásos tűzoltók áramtalanították. A mentők egy könnyű sérültet elláttak. 

Az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport tagjai egy sérült túrázót vittek el a mentők által is megközelíthető helyre Felsőtárkány határában, szombat délután. 

Késő délután a hatvani hivatásos tűzoltók Zsámbok és Vácszentlászló között egy útra szakadt faágat, majd Hatvanban a Rákóczi útnál egy járdára dőlt fát távolítottak el.

Este a gyöngyösi hivatásos tűzoltók Gyöngyösön a Verseny utcában és Thököly Imre utcában veszélyesen megdőlt fákat daraboltak fel. 

Egy autó elhagyta az úttestet a 3-as főút 53-as kilométerénél este. A hatvani tűzoltók feszítővágóval bontották meg az autót, majd abból egy súlyos sérüléseket szenvedett embert kiemeltek és átadták a mentőknek. 

Szombaton a hatvani, füzesabonyi hivatásos és a bélapátfalvai önkormányzat tűzoltók oltottak szabad területeken égő tűzeket. 

Két gépkocsi ütközött össze az M3-as autópálya 58-as kilométerszelvényénél, a vasárnapra virradó éjszaka Hatvan térségében. A hatvani hivatásos tűzoltók áramtalanították a belső és a középső sávban forgalmi akadályt okozó járműveket, amelyekben összesen négyen utaztak. A mentők két embert súlyos, egy embert pedig könnyű sérülésekkel kórházba szállítottak.

Vasárnap hajnalban két autó ütközött Gyöngyösön a Hunyadi János utcában. A város tűzoltói áramtalanították a járműveket, majd biztosították a helyszínt. A balesetben egy ember könnyű sérüléseket szenvedett. 

Egy autó az úton megpördült, majd az oldalára borult reggel a 3-as főút 108-as kilométerénél. A füzesabonyi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói végezték a műszaki mentést, az autó vezetője könnyű sérüléseket szenvedett. 

Összeütközött három személyautó tegnap délelőtt az M3-as autópályán, Hatvan közelében. A járművek a lehajtósávban voltak, a sztráda forgalmát nem akadályozták. A hatvani hivatásos tűzoltók áramtalanítottak mindkét gépkocsit, majd biztosították a helyszínt. A balesetben senki nem sérült meg. 

Trafóház gyulladt ki Jászszentandráson a Mártírok útján délután. A hevesi hivatásos és helyi önkéntes tűzoltók porral oltó készülékkel oltották el a tüzet. 

Kora délután Gyöngyösön a város tűzoltói egy járművekre veszélyes faágat daraboltak le.

A pétervásárai katasztrófavédelmi őrs tűzoltó Istenmezején egy fedetlen kútba esett macskák hoztak föl kötelekkel és létrával.

Felborult egy személyautó Hatvan közelében, a Balassi Bálint út, délután. A jármű a tetején állt meg. Műszaki mentés céljából a hatvani hivatásos tűzoltók érkeztek a baleset helyszínére, az eset során egy ember könnyebben megsérült. 

Kigyulladt, majd teljes terjedelmében égett egy kisbusz Gyöngyösön, a Sárhegy utca és a Felső-Újvárosi utca kereszteződésénél este. A város hivatásos tűzoltói két vízsugárral eloltották a lángokat, majd visszahűtötték a gépkocsit. A tűzben senki nem sérült meg. 

Késő este Felsőtárkányban az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport ingatlan tetőszerkezetébe költözött darazsakat távolított el. 

Késő este a füzesabonyi tűzoltók egy túlhevült, füstölgő autót hűtöttek vissza az M3-as autópályán. 

Az egri, gyöngyösi és hatvani tűzoltók segítettek a mentőknek egy-egy alkalommal ingatlanokba bejutni. 

Fotó: Gyöngyös - kisbusz égett / Gyöngyösi HTP