Gyermeknap a tűzoltólaktanyákban

2022. május 30. 12:59

Gyermeknapon idén ismét nyitott kapukkal vártuk a tűzoltók munkája iránt érdeklődő gyermekeket, szüleiket és kísérőiket. Heves megyében 6 hivatásos tűzoltóság mellett 2 önkormányzati tűzoltóság és 7 önkéntes tűzoltó egyesület is fogadta a látogatókat. A programra több száz érdeklődő gyermek érkezett megyeszerte.

Vasárnap már 10.00 óra előtt gyülekeztek a családok az egri tűzoltólaktanya bejárata előtt és arra vártak, hogy végre megnyíljanak a kapuk és szemügyre vehessék a tűzoltók munkahelyét. A gyermekek csillogó szemekkel léptek a laktanyákba és még a szülők, nagyszülők is mosolyogva, nagy örömmel jöttek.

Ezen a napon a tűzoltók munkája iránt érdeklődők megtekinthették a nagy piros tűzoltóautókat, melyekbe be is ülhettek, akár még a kormányhoz is, felpróbálhatták a védősisakokat, megtudhatták hogyan működnek a beavatkozások során használt eszközök, felszerelések. A tűzoltók a nap során több alkalommal is végigvezették a látogatókat a laktanyákban, megmutatták a tűzoltók pihenőhelyeit, a tantermeket, a konyhát és edzőtermet is, majd egy próba riasztást is végignézhettek az érdeklődők, mely során megtapasztalhatták mi is történik a tűzoltó laktanyában a riasztást követő egy-két percben. Még a vízsugarakat is kipróbálhatták a bátrabb „kis tűzoltók”.