A hatvani tűzoltók emelték ki az autóból

2022. április 22. 12:44

Csütörtökön összesen 11 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába. A 4 tűzesetet és 2 műszaki mentést összesen 6 hivatásos és 1 önkormányzati tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 5 téves és egy utólagos jelzés is érkezett az ügyeletre.

Délelőtt háromszáz négyzetméteren égett elszáradt növényzet Aldebrő határában. A füzesabonyi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. 

Összeütközött egy mezőgazdasági vontató és egy mikrobusz délután a 253-as út 5-ös kilométerénél, Andornaktálya és Mezőkövesd között. Az egri hivatásos tűzoltók közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében, a balesetnek nem volt sérültje. 

A délutáni órákban karambolozott három autó Hatvanban, a Tarjányi és a Bercsényi utca kereszteződésének közelében. A város hivatásos tűzoltói két autót áramtalanítottak, az egyik járműbe beszorult embert kiemelték és átadták a mentőknek. A sérültet mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Kétszáz négyzetméteren égett száraz fű Lőrinci vasútállomásának környékén, délután. A hatvani hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Háromszáz négyzetméteren gyulladt meg a száraz növényzet, fa és hulladék Hatvan Csányi útján délután. A tűz egy közeli kertben két fóliasátorra is átterjedt, a város hivatásos tűzoltói vízzel és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Ötszáz négyzetméteren égett gazos terület és nádas Tiszanánán a Bem József útnál. A helyi önkormányzati tűzoltók oltották el a tüzet. 

Fotó: Bősze Balázs tűzoltó zászlós - Hatvani HTP