A hétvégi tüzek nagy része szabad területen keletkezett

2022. március 07. 13:25

A hétvégén összesen 21 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába. A 15 tűzesetet és 4 műszaki mentést összesen 22 hivatásos, 1 önkormányzati tűzoltóegység, valamint 3 önkéntes tűzoltó egyesület kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves jelzés is érkezett a megyei ügyeletre.

Jellemzően szabadtéri tüzek adtak munkát a Heves megyei tűzoltóknak a hétvégén. Tizenhárom alkalommal oltottak vegetációs tüzeket a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók, a legnagyobb, tűz által érintett terület négy hektár volt.

Szombat délelőtt egy ház tetőszerkezete kapott lángra tíz négyzetméteren Adács Széchenyi István útján. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat, a tűzben senki nem sérült meg. 

Este az egri hivatásos tűzoltók a mentőknek segítettek egy ingatlanba bejutni, azt követően pedig egy balesetnél elláttak egy sérültet, majd biztosították a helyszínt a mentők és a rendőrség kiérkezéséig.

Karambolozott két személykocsi vasárnap délelőtt a 3-as főúton, Atkár térségében. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd biztosították a helyszínt. A mentők egy súlyos és két könnyű sérültet szállítottak kórházba.

Kigyulladt, majd teljes terjedelmében égett egy csaknem ötven négyzetméteres garázs Demjénben vasárnap délután. A garázsban egy autó és több gázpalack is volt. A tűz egy szomszédos, kisebb faépítményre is átterjedt. Az oltási munkálatok közben két gázpalack felhasadt, hármat az egri hivatásos tűzoltók kivittek az épületből és visszahűtötték azokat. Tíz tűzoltó több oldalról oltotta el a lángokat, a tűzben senki nem sérült meg.

Kora este a gyöngyösi hivatásos tűzoltók Gyöngyösön egy társasház liftjében rekedt embert szabadítottak ki.

Fotó: Demjéni garázstűz - Hegyi Ádám tű. őrm - Egri HTP