Hétfőn még folytatódott a károk felszámolása

2022. február 01. 09:41

Tegnap összesen 28 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába. A 8 tűzesetet és a 17 műszaki mentést összesen 33 hivatásos, 1 önkormányzati tűzoltóegység, valamint 4 önkéntes tűzoltó egyesület kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 3 téves jelzés is érkezett az ügyeletekre.

A vasárnapi vihart követően, hétfőn még tizenhét segélyhívás érkezett Heves megye műveletirányítási ügyeletére a viharos széllel kapcsolatosan. Kidőlt, veszélyesen megdőlt fákkal, letört faágakkal és épületkárokkal, sérült tetőkkel kapcsolatban kérték a tűzoltók segítségét. Egerben egy épület bejára fölött 2 négyzetméteren bontotta meg az erős szél a vakolatot. Gyöngyösön egy palatetőt tépett fel, Apcon, Gyöngyösön, Halmajugrán, Ecséden, Hevesen és Boldogon tetőszerkezetekben tett kár a viharos szél, hét esetben pedig utakra és gyalogosforgalomra veszélyes, vagy vezetékekre dőlt fákat távolítottak el a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók. 

Kigyulladt egy kétszintes családi ház egyik helyisége tegnap délelőtt Boldogon, a Dankó Pista úton. A tűz átterjedt a tetőszerkezetre is. A hatvani, aszódi és jászberényi hivatásos tűzoltók három vízsugárral eloltották a lángokat, az egységek a munkálatok közben három gázpalackot is kihoztak az épületből. Az épület lakhatatlanná vált, hat lakója átmenetileg rokonokhoz költözött.

Teljes terjedelmében égett egy személyautó tegnap délután Tarnazsadányban, a Kossuth Lajos úton. A hevesi hivatásos tűzoltók a lángokat egy vízsugárral, rövid időn belül eloltották.

A vihart követő károk felszámolásán kívül hat szabadtéri tűz keletkezett megyénkben, Eger, Csány, Mezőtárkány, Apc, Átány és Gyöngyöstarján határában kis területen elszáradt növényzet égett, melyet a tűzoltók vízzel és kéziszerszámokkal oltottak el.  

Fotó: Farkas Dániel tű. őrm. - Egri HTP