Egy év kihagyás után ismét síverseny

2022. január 27. 17:39

Egy év kihagyás után az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság január 27-én megrendezte a 2022. évi Tűzoltó Sí- és Téli Terepfutóversenyt. Az évtizedes hagyományokra visszatekintő versenynek idén is a Mátraszentistváni Sípark adott otthont. Az ország tizenöt megyéjéből csaknem száz hivatásos, önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltó érkezett, akiket családtagjaik is elkísértek.

A síelők és snowboardozók az ötven centis hóban már reggeltől gyakorolhattak a pályán. A terepfutó verseny nagyon népszerű volt a futók körében, több, mint kétszer annyian neveztek a versenyre idén, mint két évvel ezelőtt. Délelőtt tíz órakor harminchárom vállalkozó szellemű futó rajtolt a hegyvidéki pályán -4 Celsius-fokban, a férfiak ötezer és tízezer méteres távon indultak, a nők pedig négyezer és nyolcezer méteren mérték össze magukat.

A terepfutóverseny győztese a nők mezőnyében nyílt kategóriában, nyolcezer méteren dr. Takács Piroska, ötven év alatti kategóriában Müller Bernadett, ötven év fölötti kategóriában pedig Csillik Annamária lett. A férfiaknál a nyílt kategóriát Kása Ádám, a harmincöt év alattiaknál Újhelyi Tamás, a harmincöt-ötven év közötti kategóriában Varga Tibor és az ötven év fölöttieknél Sági József győzedelmeskedett. 

Délután egy órakor indult a sí- és a snowboardverseny, a versenyzők egy háromszáz méteres pályán profi szlalom stílusban suhantak le a lejtőn, miközben tizenkét, egyenként tizenöt méter széles kapun is át kellett haladniuk. Női és férfi versenyzők külön, három korcsoportban indultak. Mindenki kétszer indulhatott neki a hegyoldalnak. A síelők aranyérmét Horváth Orsolya, Baukó Péter, Kucsera Imre és Dicse Dániel vette át, snowboardban pedig Berta Bence diadalmaskodott. 

A verseny zárásaként dobogós helyen végzők ünnepélyes keretek között vehették át a megérdemelt kupákat, érmeket és okleveleket Czinege Lászlóné tűzoltó ezredestől, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettesétől. A Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület különdíját Horváth Orsolya és Sági József kapta.

Videó: Szamosi Attila tű. fhdgy.

Fotó: Nagy Csaba tű. fhdgy - Heves MKI