11 segélyhívás érkezett szerdán

2022. január 20. 12:17

Szerdán összesen 11 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába. A 8 tűzesetet és 1 műszaki mentést összesen 8 hivatásos, 1 önkormányzati tűzoltóegység, valamint 1 önkéntes tűzoltó egyesület kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Szerda délelőtt szemét gyulladt meg néhány négyzetméternyi területen Dormánd Táncsics útján. A füzesabonyi hivatásos tűzoltók a tüzet hamar eloltották. 

Teljes terjedelmében égett egy melléképület Viszneken, az Alkotmány utcában. A tűz a szomszédos családi ház tetőszerkezetének tizenöt négyzetméteres részére is átterjedt. A helyszínre a jászárokszállási önkormányzati és a viszneki önkéntes tűzoltókat riasztották, akik eloltották a lángokat. A tűzben öt kiskutya elpusztult, személyi sérülés azonban nem történt, a ház lakható maradt.

A gyöngyösi hivatásos tűzoltók a mentőknek segítettek bejutni Gyöngyösön egy Pesti úti ingatlanba.

Egy villanyóraszekrény gyulladt ki Visontán, egy Árpád utcai családi ház külső falsíkján. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt egy lakó homokkal eloltotta a tüzet, az egység átvizsgálta az épület többi részét. Az áramszolgáltató szakembereit is értesítették, a tűzben senki nem sérült meg.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személyautó Hatvanban, a Traktor utcában. A város hivatásos tűzoltóit riasztották az esethez, akik rövid idő alatt eloltották a lángokat.

Szemét és elszáradt nádas gyulladt meg kis területen Heves Kodály Zoltán utcájában. A tüzet kéz vízsugárral a város katasztrófavédelmi őrsének hivatásos tűzoltói fékezték meg.

Szerda este Átányban a Jókai Mór utcában egy családi ház udvarán keletkezett tűz, a tulajdonos a tűzoltók kiérkezésére a tüzet eloltotta. 

Háromszáz méter hosszan gyulladt meg száraz, nádas terület az Adács és Vámosgyörk közötti külterületen. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Fotó: Dévai Balázs tű. százados - Hatvani HTP - Hatvan, Traktor utca