Tűzoltói beavatkozások hétfőn

2022. január 18. 09:23

Tegnap összesen 15 segélyhívás érkezett a Heves megyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. A 4 tűzesetet és az 5 műszaki mentést összesen 7 hivatásos, 4 önkormányzati tűzoltóegység, valamint 2 önkéntes tűzoltó egyesület kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 6 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

A hétfő délutáni viharos szél miatt összesen ötször riasztották a Heves megyei tűzoltókat. Egy-egy közel nyolc méteres fa dőlt az úttestre Tiszanána és Kömlő, Besenyőtelek és Kömlő között, valamint Tarnazsadányban, a Dózsa György úton. A forgalmi akadályt képező fákat a tiszanánai önkéntes, a füzesabonyi és a gyöngyösi hivatásos tűzoltók kézi szerszámok és motoros láncfűrész segítségével megszüntették. Lakóépületek tetejét is megbontotta az erős szél Erdőtelken, a Béke utcában és Egerben a Lőcsei utcában. A hevesi és az egri hivatásos tűzoltók létráról a levált elemeket rögzítették, majd a veszélyes részeket eltávolították. 

Negyven négyzetméteren égett a nádas Tarnaleleszen, a Dankó Pista utcában, a pétervásárai hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, kiérkezésük előtt a helyiek a tüzet megfékezték. Füzesabony és Mezőtárkány között huszonöt hektáron égett száraz fű, nádas, bozótos terület. A füzesabonyi hivatásos és önkéntes, valamint a mezőtárkányi önkéntes tűzoltók kéziszerszámokkal eloltották a tüzet. Egy családi ház garázsában keletkezett tűz Felsőtárkányban, az Ady Endre utcában. Az egri hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonos a füstölést megszüntette. Egy családi ház kéményében lerakódott kátrány égett Tiszanánán, a Bem József utcában. A tüzet a tiszanánai önkormányzati tűzoltók oltották el, a kazánból az égő anyagot eltávolították, a padlást és a kéményt hőkamerával átvizsgálták. A ház lakói ideiglenesen rokonokhoz költöztek.