Mozgalmas kedd volt

2022. január 12. 11:31

Kedden 10 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. A 7 tűzesetet és 3 műszaki mentést összesen 15 hivatásos egység, valamint 1 önkéntes tűzoltó egyesület kezelte.

Délelőtt a füzesabonyi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói Kompolt határában 6 hektáron, később a hevesi hivatásos tűzoltók Heves határában 2 hektáron száraz, bozótos területen keletkezett tüzet oltottak el kéziszerszámokkal és vízsugarakkal.

Kora délután a hatvani hivatásos tűzoltók Lőrinciben, egy ingatlanba segítettek bejutni a mentőknek, akik onnan egy embert kórházba szállítottak. 

Teljes terjedelmében égett tegnap délután egy személyautó Halmajugrán, a Kossuth Lajos utcában. A tűzhöz a gyöngyösi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral eloltották a lángokat.

Összeütközött két személyautó a Füzesabony Herbária utcájában, tegnap este. Az esethez a helyi hivatásos és önkéntes tűzoltók vonultak, az egységek áramtalanították a járműveket, majd biztosították a helyszínt. A balesetben senki nem sérült meg.

Teljes terjedelmében égett egy nyolcvan négyzetméter alapterületű, kétszintes családi ház tetőszerkezete tegnap este Gyöngyösorosziban, az Ady Endre utcában. A lángokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a gyöngyösi és a hatvani hivatásos tűzoltók fékezték meg, összesen tizennyolc tűzoltó vett részt az oltási munkálatokban. A tűzben senki nem sérült meg, a ház lakhatatlanná vált, lakói átmenetileg rokonokhoz költöztek. 

A kéményben lerakódott korom gyulladt meg Átány Bem útján tegnap este. A hevesi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói vonultak, akik kéziszerszámokkal szüntették meg a parázslást. A kéményt annak ellenőrzéséig használni nem lehet, ezért a lakókat átmenetileg rokonok szállásolták el. 

Kigyulladt két autó Hatvanban, a Hegyalja úton, egy műhely előtt, majd a tűz a környezetükben lévő olajra, gumira és több autóalkatrészre is átterjedt. A tűzesethez a város hivatásos tűzoltói vonultak ki, három vízsugárral eloltották a lángokat, amelyek az épületben nem okoztak kárt és egy harmadik gépkocsit megmentettek a tűztől. A tűzben személyi sérülés nem történt. 

Fotó: Juhász Krisztián tű. zászlós - Hatvani HTP