Halálos balesetnél, lakástűznél avatkoztak be a tűzoltók

2021. december 29. 11:50

Tegnaptól szerda hajnalig összesen 7 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjaiba. A 3 tűzesetet és az 1 műszaki mentést összesen 12 hivatásos, tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 3 téves jelzés is érkezett a megyei ügyeletre.

Kedd délelőtt a hatvani hivatásos tűzoltók Zagyvaszántón a Dózsa György útra vonultak, ahol egy személyautó kapott lángra. A tulajdonos a tüzet porral oltó készülékkel eloltotta, az egység vízzel visszahűtötte a kocsi átforrósodott elemit és áramtalanította azt. 

Lesodródott az útról egy tehergépkocsi, majd elsodort egy személyautót kedd délután a 24-es főúton, Gyöngyös-Mátrafüred térségében. A személygépjárműbe egy ember beszorult. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók feszítővágóval és kéziszerszámokkal megbontották az autó karosszériáját, majd az autó vezetőjét kiemelték a járműből, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az életét már nem lehetett megmenteni.

Kedd este kigyulladt egy mosógép egy családi ház fürdőszobájában Novajon az István úton. Az egri hivatásos tűzoltók fojtották el a lángokat, amelyek a helyiségből nem terjedtek tovább. Az eset során senki nem sérült meg.

Teljes terjedelmében égett egy hatvan négyzetméteres garázs a hatvani Doktay Gyula utcában, a szerdára virradó hajnalban. A lángok átterjedtek a száztíz négyzetméteres lakóépület tetőszerkezetére is. A melléképületben egy gázpalack a tűzoltók kiérkezése előtt felrobbant, a hatvani, aszódi és a gyöngyösi hivatásos egységek három vízsugárral fékezték meg a tüzet. Az utómunkálatok során a beavatkozó tűzoltók a tetőszerkezet veszélyes elemeit is eltávolították, az áramszolgáltató szakemberei a házat leválasztották az elektromos hálózatról. A tűzben senki nem sérült meg.

Fotó: Garázs, tetőszerkezet égett - Hatvani HTP