Heves megyei gyermek alkotását is díjazták az országos eredményhirdetésen

2021. december 10. 13:10

Online találkozó keretében hirdette ki az idei alkotói pályázat országos döntőjének eredményeit az Országos Tűzmegelőzési Bizottság. A bírálóknak idén is nehéz dolguk volt, négy kategóriában, kategóriánként három korcsoportban kellett rangsort felállítaniuk.

A monitorok előtt ülőket Fülep Zoltán tűzoltó ezredes, megbízott országos tűzoltósági főfelügyelő köszöntötte, aki elmondta, hogy idén 3500 alkotás érkezett, ez másfélszerese a tavalyi termésnek. Idén szabadkézi rajz, egyéb kézműves alkotás, irodalmi mű, számítógépes program kategóriában születtek eredmények, a zsűri még különdíjakat is kiosztott. A pályamunkák mindegyike a tűzoltói hivatás kihívásait dolgozta fel, az alkotások középpontjában a tűz, vagy a hétköznapok hősei, a tűzoltók álltak.

A 6-10 évesek korcsoportjában Heves megyéből Huszár Noel „Lakástűz” című alkotása a második helyen végzett az összesített eredményhirdetéskor. Noel már nem először részesül elismerésben, hiszen két évvel ezelőtt a pályázatra készített szabadkézi rajza szintén a második helyet érdemelte ki, a „Tűzoltó állomás” nevű kézműves alkotása pedig az első helyen végzett, akkor még az óvodás kategóriában. Noel az Országos Tűzmegelőzési Bizottság ajándékait a mai napon Csontos Ambrus tű. dandártábornoktól, a Heves megyei katasztrófavédelem vezetőjétől vette át. Széles mosollyal az arcán azonnal kibontotta azokat, miközben újra megtekintették az igazgatóságon kiállított régebbi munkáját. Noel már el is kezdte tervezni, hogy mivel készüljön a következő évi pályázatra. 

Fotó: Nagy Csaba tű. fhdgy - Heves MKI