Frontális ütközés, gázrobbanás is történt a hétvégén

2021. november 29. 14:17

Hétvégén összesen 20 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába. Az 5 tűzesetet és 12 műszaki mentést összesen 26 hivatásos és 1 önkéntes menőcsoport kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves és 1 szándékosan megtévesztő jelzés is érkezett az ügyeletre.

Pénteken kora délután az egri hivatásos tűzoltók vonultak egy közlekedési balesethez a 24. számú főút Eger és Egerbakta közötti szakaszához. Az egység áramtalanította a járművet, majd biztosította a helyszínt. Az autó utasát a mentők ellátták. Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő még délután Egerben, a Vörösmarty Mihály úton. Egy társasház lakásában egy vízmelegítő közelében jelzett élesen, a város hivatásos tűzoltóinak mérései is megerősítették a gyilkos gáz jelenlétét a helyiségben. Az érzékelőnek köszönhetően a lakók nem szenvedtek mérgezést. A pétervásárai katasztrófavédelmi őrs tűzoltói Bátor határába vonultak délután, ahol egy gépjármű oldalára borult. Az egység áramtalanította a járművet. A gyöngyösi hivatásos tűzoltókat a Gyöngyös és Karácsond közötti úton történt frontális karambolhoz riasztották délután, mindkét sérült autót áramtalanították, majd az egyik járművet feszítővágó eszközzel megbontották és egy embert emeltek ki belőle. A járművekben hárman utaztak, egy ember súlyos, kettő pedig könnyű sérüléseket szenvedett. Szintén délután Eger és Szarvaskő között egy autó felborult. Az egri hivatásos tűzoltók áramtalanították a kocsit, a forgalmi akadályt képező járművet az út mellé tolták. Az autó vezetője nem sérült meg. Késő este a hevesi hivatásos tűzoltók áramtalanítottak egy Átány határában balesetet szenvedett autót. 

Szombaton délelőtt nagy mennyiségű víz volt Egerben, a Klapka György utcában, egy ingatlan pincéjében. Az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport tagjai két elektromos szivattyúval távolították el a vizet. Este frontálisan ütközött össze két személyautó Egerben a viadukton, a II. Rákóczi Ferenc úton. Az egri hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével az összetört járműveket megbontották és azokból három sérültet kiemeltek. A balesetben egy ember súlyos, három ember pedig könnyű sérüléseket szenvedett, a mentők kórházba szállították őket. 

Vasárnap délelőtt egy kisteherautó villanyoszlopnak ütközött, amely kidőlt Hatvan Bibó István utcájában. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet. Gázrobbanás történt egy családi ház fürdőszobájában vasárnap délután Gyöngyösön, az Epreskert utcában. A helyiségben egy vízmelegítő és egy sziesztakályha működött, a detonációtól az ingatlan tetőszerkezete is megrongálódott. A város hivatásos tűzoltói a fali gázkazánt és egy gázpalackot kivittek a házból, majd visszahűtötték a palackot. A három lakó közül egy súlyos sérüléseket szenvedett, őt a mentők kórházba szállították. A lakók átmenetileg rokonokhoz költöztek. Vasárnap éjszaka kigyulladt, majd teljes terjedelmében égett egy tizenöt négyzetméteres melléképület Besenyőtelek Erdélyi utcájában. A füzesabonyi és a hevesi hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat. A tűzben három kutya elpusztult.