Tragikus közúti baleset és lakástűz a hétvégén

2021. október 25. 14:20

Péntektől vasárnapig összesen 25 segélyhívás érkezett a megyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. A 8 tűzesetet és a 11 műszaki mentést összesen 17 hivatásos, 2 önkormányzati tűzoltóegység, valamint 4 önkéntes tűzoltó egyesület kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 5 téves és 1 szándékosan megtévesztő jelzés is érkezett az ügyeletre.

Péntek hajnalban Karambolozott egy kisbusz és egy személyautó Gyöngyösön, a Baross Gábor utca és az Esze Tamás utca kereszteződésében. A műszaki mentést végző helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. Délelőtt a hatvani hivatásos tűzoltók Turán a mentőknek segítettek egy ingatlanba bejutni, majd egy gépjárműben keletkezett kis kiterjedésű tűzhöz vonultak. Délután a gyöngyösi hivatásos tűzoltókat balesethez riasztották, Gyöngyöspata határában egy gépjármű az árokba hajtott. Az egység áramtalanította az autót, a mentők egy könnyű sérüléseket szenvedett embert kórházba szállítottak. Kora délután a tiszanánai önkormányzati tűzoltók Tiszanánára egy családi házhoz vonultak, ahol a konvektor gázcsapja mellett gáz szivárgott. A helyszínre a gázszolgáltató szakemberei is kivonultak. Szintén délután kigyulladt egy harminc négyzetméteres, kazánházként használt melléképület Verpeléten, a Zrínyi Miklós úton. Az egri hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók a lángokat két vízsugárral elfojtották, a tűzben senki nem sérült meg. Késő délután a gyöngyösi hivatásos tűzoltók gyöngyösön egy balesetnél áramtalanítottak két balesetet szenvedett autót. Este a gyöngyösi hivatásos tűzoltók Gyöngyösön, a füzesabonyi hivatásos és önkéntes tűzoltók pedig Füzesabonyban pár négyzetméternyi szabadtéren keletkezett tüzeket oltottak el. 

Szombaton az egri kórház orvosai két alkalommal is kérték az egri tűzoltók segítségét, mert két beteg ujjára is rászorult a gyűrű, amit orvosi eszközökkel nem tudtak levágni. Az egyiket kéziszerszámmal, a másikat korongos vágóval sikerült eltávolítani. Reggel összeütközött egy kisbusz és egy személyautó az M3-as autópálya 58-as kilométere közelében, Hatvan térségében. A műszaki mentést a hatvani hivatásos tűzoltók végezték, a balesetben egy ember olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az életét már nem lehetett megmenteni. Az eset során heten szenvedtek könnyű sérüléseket, őket a mentők kórházba szállították. Kora délután a füzesabonyi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói ezerötszáz négyzetméternyi területre kiterjedt elszáradt növényzet tüzét oltották el. Délután a nagyúti önkéntes tűzoltók fűzfáról a járdára szakadt ágakat távolítottak el motoros láncfűrésszel. 

Vasárnap délelőtt megsérült egy túrázó bokája a Parádsasvár és Mátraháza közötti erdőben. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók és a Kékes Kutató Mentő Alapítvány önkéntesei gyalogosan keresték meg a bajba jutott embert, majd hordágyon a mentőautóhoz vitték. Kora délután az egri hivatásos tűzoltók elszáradt növényzet tüzét oltották el egy andornaktályai ház kertjében. Kora este a gyöngyösi tűzoltók vonultak Gyöngyösorosziba, ahol ötven négyzetméteren bozótos és száraz fű égett, a lángokat vízsugárral fékezték meg.

 

 

Fotó: Varga István tű. őrm / Gyöngyösi HTP - Baleset az M3-as autópályán