Két melléképület is kigyulladt szerdán

2021. szeptember 30. 10:22

Szerdán összesen 13 segélyhívás érkezett a Heves megyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjaiba. A 4 tűzesetet és 4 műszaki mentést összesen 4 hivatásos, 1 önkormányzati tűzoltóegység, valamint az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport önkéntesei kezelték. A beavatkozást igénylő esetek mellett 5 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Nem az önkormányzati rendeletben engedélyezett napon égettek zöldhulladékot Tiszanánán, a Csokonai Vitéz Mihály utcában, szerdán dél körül. A helyi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet. 

Hatvanban a Bibó István utcában egy gyermek bezárta magát a személyautóba tegnap kora délután. A város hivatásos tűzoltói az autó oldalsó ablakát betörték, az ajtót kinyitották és átadták a gyermeket a rokonainak. Szerencsére senki sem sérült meg az eset során. 

Kigyulladt egy melléképület tegnap délután Domoszlón, a Dobó István utcában. A tűz átterjedt a mellette lévő családi ház tetőszerkezetére is. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók két gépjárművel vonultak, a lángokat több oldalról, három vízsugárral oltották el. A tűzben egy ember súlyos sérüléseket szenvedett, őt a mentők kórházba szállították.

Darazsak költöztek egy kábelalagútba Egerben a Bem tábornok téri iskolánál. Az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport tegnap késő délután vonult a helyszínre, védőfelszerelésben, kéziszerszámokkal távolították el a veszélyes rovarokat.

Letért az útról és a szántóföldön állt meg egy autó a Jászapáti és Jászszentandrás közötti úton tegnap kora este. A hevesi hivatásos és a jászszentandrási önkéntes tűzoltók vonultak az esethez, az egységek a mentőknek segítettek az autó vezetőjének mozgatásában, a könnyű sérüléseket szenvedett sofőrt a mentők kórházba szállították. 

Az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport tagjai kora este Felsőtárkány Ifjúság utcájában avatkoztak be, a tetőszerkezetbe költözött darazsak fészkét szedték ki a deszkák alól. 

Egy huszonöt négyzetméteres, lakóházzal egybeépített melléképület tetőszerkezete kapott lángra Gyöngyöstarjánban, a József Attila utcában tegnap este. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat, megakadályozva, hogy a tűz átterjedjen a lakóházra. Az eset során senki nem sérült meg.

Fotó: Gyöngyösi HTP