Szabadtéri tüzek és balesetek tegnap

2021. szeptember 17. 09:41

Csütörtökön összesen 9 segélyhívás érkezett a Heves megyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. A 4 tűzesetet és 3 műszaki mentést 7 hivatásos és 1 önkéntes tűzoltó egység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Három gépkocsi volt a részese annak a balesetnek, amely az M3-as autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalán történt, az 51-es kilométernél, Kerekharaszt térségében, csütörtökön. A műszaki mentés során a hatvani hivatásos tűzoltók és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ éppen gyakorlatra tartó tűzoltói áramtalanítottak a két járművet és feszítővágó berendezés segítségévek kinyitották az egyik autó beszorult ajtaját. A balesetben 2 ember megsérült.

Megsérült egy túrázó Kékestető közelében, a bajba jutott embert a gyöngyösi hivatásos tűzoltók kézi erővel hozták le a túraútvonalról, és átadták a mentőknek.

Száraz fű égett, mintegy fél hektáron, Verpeléten a Micsurin utcában. Az egri hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat.

Bozótos égett Erken, a Kassai utcában. A jászárokszállási hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és puttonyfecskendővel oltották el a tüzet.

Kétszáz négyzetméteren égett száraz fű Adácson, a Hadak útján. A tüzet a gyöngyösi hivatásos tűzoltók oltották el kéziszerszámokkal. A tűz következtében megsérült a villanyvezeték is, melyet az áramszolgáltató szakemberei kijavítottak.

Elhanyagolt, romos ház udvarán égett összehordott szemét, száraz fű, Kompolton, a Deák Ferenc utcában. A tüzet a füzesabonyi hivatásos tűzoltók vízsugárral oltották el.

Árokba csapódott és felborult egy személyautó a Heves megyei Verpelét és Kisnána között, csütörtökről péntekre virradó hajnalban. A verpeléti önkéntes tűzoltók áramtalanították és kerekeire állították a megsérült autót. Egy ember megsérült.