Kigyulladt egy televízió

2021. szeptember 15. 08:31

Kedden összesen 9 segélyhívás érkezett a Heves megyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. Az 5 tűzesetet és 2 műszaki mentést 6 hivatásos és 1 önkormányzati tűzoltó egység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Szemétégetés közben a tűz átterjedt a szomszédos kertekre is, mintegy 500 négyzetméternyi területen Turán, a Galgahévizi utcában, kedden délelőtt. A hatvani hivatásos tűzoltók 2 vízsugárral fékezték meg a lángokat, ezzel megakadályozták annak továbbterjedését.

Száraz füvet égettek Kompolton a Deák Ferenc utcában. Bútor égett Gyöngyösön, az Akaszka utcán, kedden. A füzesabonyi és a gyöngyösi hivatásos tűzoltókat riasztották a jelzett tűzesetekhez. Mindkét esetben a tűzoltók helyszínre érkezese előtt a tüzet eloltották. 

Két baleset is történt egymástól 200 méterre az M3-as autópálya 71 kilométerszelvényénél, a Nyíregyháza felé vezető pályatesten, kedden. A gyöngyösi hivatásos tűzoltó-parancsnokság két egységét is riasztották a balesetekhez, a tűzoltók a műszaki mentések során áramtalanították a járműveket. 

Égett a klímaberendezés, ettől beizzott a szarufa és megolvadt a redőny is Tiszanánán, a Rózsa utcában, egy nyaralóban, kedd este. A tiszanánani önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral a parázslást megszüntették. 

Kigyulladt egy televízió egy munkásszálló egyik szobájában Gyöngyösön, a Bornemissza Gergely utcában, kedd éjszaka. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók porraloltóval a tüzet eloltották, majd a füsttel telítődött épületet átszellőztették. A szellőztetés idejére 8 ember elhagyta az épületet.