Kerti sütés közben berobbant a gáz

2021. szeptember 14. 08:36

Hétfőn összesen 6 segélyhívás érkezett a Heves megyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. A 4 tűzesetet 3 hivatásos, 2 önkormányzati és 1 önkéntes tűzoltó egység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 1 téves és 1 szándékosan megtévesztő jelzés is érkezett az ügyeletre.

Egy családi ház kertjében 200 négyzetméter területen száraz gaz égett Lőrinciben, a Toldi utcában. A hatvani hivatásos tűzoltók egy vízsugárral akadályozták meg a tűz tovább terjedését.

Egy csaknem ötven négyzetméteres halmajugrai családi ház egyik helyiségében keletkezett tűz. Az Arany János utcában felcsapott lángokat a gyöngyösi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral, rövid időn belül elfojtották.

Kivágott fenyves aljnövényzete és a mellette megmaradt fák lombkoronája égett két hektáron Szilvásvárad külterületén, hétfőn. A bélapátfalvai önkormányzati és a szilvásváradi önkéntes tűzoltók közel négy órán át küzdöttek a lángokkal, vízsugarakkal és kéziszerszámokkal dolgoztak, hogy megállítsák a tűz terjedését.

Kerti sütés közben a gázzsámolyról lecsúszott a cső és a gáz berobban Kiskörén a Fűzfa utcában. A tiszanánai önkormányzati tűzoltókat riasztották az esethez, kiérkezésükig a lakóknak szerencsére sikerült a tüzet eloltani, de egy ember megsérült a fellobbanó lángtól.