Balesetek és tűzesetek a hétvégén

2021. augusztus 02. 13:48

A hétvégén összesen 36 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. 7 tűzesethez és 25 műszaki mentéshez kérték a tűzoltók segítségét. A beavatkozást igénylő esetek mellett 4 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Szombaton reggel szalagkorlátnak hajtott egy autó az M3-as autópálya 70-es kilométere közelében, Atkár térségében, a Nyíregyháza felé vezető oldalon. A műszaki mentést a gyöngyösi hivatásos tűzoltók végezték. A balesethez a mentők is kiérkeztek. 

Szombaton délelőtt a pétervásárai hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel egy 10 méteres fát távolítottak el az úttestről a bátori elágazás közelében. 

Szombaton délután tűz keletkezett egy füzesabonyi üzemépület technológiai kéményében, mely átterjedt a tetőszerkezetre is. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a tűzesethez, a füzesabonyi, a mezőkövesdi, az egri és a hevesi hivatásos, valamint a füzesabonyi önkéntes tűzoltó egységek érkeztek a helyszínre, akik tűz tovább terjedését és elhatalmasodását meg tudták akadályozni. A mintegy nyolcvan négyzetméterre kiterjedő tüzet a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett két vízsugárral eloltották, majd nagy teljesítményű ventilátorokkal a csarnokot átszellőztették. A tűz keletkezésekor az épületben tizenegy ember tartózkodott, mindannyian időben elhagyták az épületet. 

Szombaton este két gépjármű ütközött össze a 33-as főút 25-ös kilométerszelvényénél, Poroszló térségében, a sarudi elágazásnál. A tiszafüredi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, amelyekben összesen hárman utaztak. 

Vasárnap hajnalban 1000 darab nagyméretű bála égett Apc közelében, a hatvani és a pásztói hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre. A tűzoltó egységeknek 2 vízsugárral sikerült megakadályozni a tűz tovább terjedését, ezt követően a tulajdonos körbetárcsázta a tűzzel érintett területet, majd felügyelet mellett elégette.

Villám csapott egy fűzfába, mely lángra is kapott vasárnap délelőtt Gyöngyössolymoson a Szabadság utcában. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor is égett a fa. Az egység a fát motoros láncfűrésszel kivágta, a tüzet egy vízsugárral eloltotta. A délutáni órákban Lőrinci József Attila utcájában is belecsapott a villám az udvaron tárolt faanyagba. A hatvani tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonos a tűzet eloltotta.

Vasárnap délután motorkerékpárossal ütközött össze egy személyautó Pétervására, Szent Márton útján. Az esethez a város hivatásos tűzoltói vonultak ki, akik áramtalanították a járműveket. Az esethez mentőhelikopter is érkezett, a motor vezetőjét súlyos sérülésekkel kórházba szállították. Ráfutásos balesetet szenvedett négy személyautó az M3-as autópálya 61-es kilométerénél, Hort térségében. Műszaki mentés céljából a hatvani hivatásos tűzoltókat riasztották a balesethez, akik két járművet áramtalanítottak. A mentők öt embert könnyű sérülésekkel kórházba szállítottak. Betonoszlopnak ütközött egy motorkerékpáros az Egerszalók és Eger közötti útszakaszon. Az egri hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet. A motoron ketten utaztak, egyikük életét sajnos nem lehetett megmenteni. 

Fotó: Balesetek a hétvégén - Heves MKI