Égett tarló és klíma, jelzett a szén-monoxid-érzékelő, baleset is történt szerdán

2021. július 15. 14:22

Megyénk tűzoltói négy kiemelt beavatkozást hajtottak végre tegnap.

Villanyoszlopnak ütközött egy személyautó Tura Rákóczi Ferenc útján, szerda délelőtt. A hatvani hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd a kidőlt oszlopot biztonságos helyre húzták. A baleset áramkimaradást nem okozott, a mentők egy embert könnyű sérülésekkel kórházba szállítottak.

Tűz volt egy társasházi lakás erkélyén Egerben, a Sugár István utcában, szerda délelőtt. A klímaberendezés kültéri egysége és a mellette lévő ajtó égett, a lángok átterjedtek az erkély fölötti emelet klímájára is. A város hivatásos tűzoltói vonultak, akik két vízsugárral oltották el a lángokat, majd átvizsgálták és átszellőztették az épületet. A tűzben senki nem sérült meg. 

Tizenöt hektáron égett a tarló  Gyöngyöshalász határában szerda délelőtt. A tűz fasorokat is veszélyeztetett. A gyöngyösi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók összesen három gépjárművel vonultak, két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Az oltási munkálatokat egy erőgép is segítette, a tűzzel érintett területet körbetárcsázta. 

Családi házban jelzett a szén-monoxid-érzékelő a  Karácsondon, a Ludasi úton, szerda kora este. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók méréseket végeztek, melyek kimutatták a gyilkos gáz jelenlétét egy nyílt égésterű gázkazán környezetében. A tűzoltók értesítették a gázszolgáltatót, a vészjelzőnek köszönhetően a lakók időben elhagyták otthonukat, senki nem sérült meg.