Új tiszt szolgálatban

2021. április 30. 13:10

Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató, május elsejei hatállyal kinevezte tűzoltó hadnaggyá Kiss Róbert tűzoltó törzsőrmestert a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába.

A törzsőrmester 2009-ben szerelt fel a hevesi tűzoltó-parancsnokságra, beosztott tűzoltónak. 2012-ben Egerbe került, azóta az egri hivatásos tűzoltókkal dolgozott. 2015-ben sikeresen elvégezte a különlegesszer-kezelői tanfolyamot, 2019-ben pedig befejezte felsőfokú tanulmányait a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének, a Tűzvédelmi és Mentésirányítási szakán.

A törzsőrmester a tiszti esküjét ma tette le Csontos Ambrus tűzoltó dandártábornok, megyei igazgató előtt, első készenléti szolgálatát tisztként vasárnap rajparancsnoki beosztásban kezdi meg a Gyöngyösi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon. Az igazgató sok sikert és kitartást kívánt a tisztnek a jövőbeli munkájához, kiemelte annak fontosságát, hogy minden körülmények között törekedjen az esküjéhez hű maradni, becsülettel és lelkiismerettel hajtsa végre szolgálati kötelezettségeit. 

Fotó: Nagy Csaba tű. fhdgy.