Képzés, vezetési gyakorlat a Mátrában

2021. április 28. 11:42

A pandémia miatt hosszú ideje „távoktatásban” működő Kékes Kutató-Mentő Alapítvány szakemberei az enyhítéseket kihasználva megtartották az idei év első képzését, illetve továbbképzését április 25-én, Recsken.

A továbbképzés elsődleges céljai voltak a munkavédelmi, egészségügyi ismeretek felelevenítése, illetve a rendszerbe állított új eszközök, felszerelések megismerése. Az oktatási elemek első részében a munkavédelmi oktatást követően egy részletes egészségügyi protokoll került ismertetésre, amelyet személy mentés során kell alkalmazni. A továbbképzést követően a mentési szakemberek megismerkedtek az újonnan beszerzett defibrillátorral, amit természetesen megtanultak használni.

A gyakorlati elemek első részében a Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták Egyesülete bemutatta az általuk használt eszközöket, valamint ismertette a közös együttműködés lehetőségeit. A nap legjobban várt eseménye volt az április elején megkapott VW AMAROK erdőtűzoltó gépjármű megismerése. A járműről az összes kapott felszerelés lepakolták, így a jövőbeli használói megismerték a rendszeresített eszközöket, illetve megtanulták az elhelyezésüket. A képzés zárásaként a tervezett gépjárművezetők egy hivatásos oktató segítségével vezetési tréningen vettek részt.

Fotó: Kékes Kutató-Mentő Alapítvány