Tűz volt egy pincében, balesetek az utakon

2021. április 19. 15:53

Összesen 9 alkalommal avatkoztak be Heves megye tűzoltói a hétvégén. A 3 tűzesetet és 6 műszaki mentést összesen 8 hivatásos, 1 önkormányzati és 3 önkéntes tűzoltóegység kezelte.

Szombaton délelőtt egy eldugult kéményből visszaáramlott a füst Mátranovákon. A helyi tűzoltók eltávolították a kazánból az éghető anyagot és a parazsat, a pétervásárai hivatásos tűzoltók átszellőztették az ingatlant, majd értesítették a kéményseprőket. Pár perccel dél előtt összeütközött egy kisteherautó és két személyautó a 21-es főút 1-es kilométerénél, Hatvan térségében. A város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik áramtalanították a járműveket. Ketten könnyű sérüléseket szenvedtek a balesetben, a mentők kórházba szállították őket. A hevesi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói Tarnabodra vonultak délután, ahol nem a rendeletben engedélyezett napon zöldhulladékot égettek, a tűzoltók vízzel eloltották a tüzet. Szintén délután tűz keletkezett egy lakóház pincéjében Hatvanban, a Kisfaludy utcában. Elektromos készülék és berendezési tárgyak kaptak lángra, a város hivatásos tűzoltói két vízsugárral eloltották a lángokat. Késő délután a gyöngyösi hivatásos tűzoltók Adácson a mentőknek segítettek, hogy egy ingatlanba be tudjanak jutni. Este őzzel ütközött egy személyautó a 2406-os úton, Gyöngyöstarján térségében. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók áramtalanították, majd kerekeire állították a gépkocsit. Ketten könnyebben sérültek a balesetben, a helyszínre mentők is érkeztek.

Vasárnap délután összeütközött két személyautó a 24-es főúton, Gyöngyös térségében. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók vonultak ki, áramtalanították a járműveket majd a társhatóságokkal közösen biztosították a helyszínt. A balesetben egy ember súlyos, egy ember könnyű sérüléseket szenvedett, a mentők kórházba szállították őket. Késő délután a Nagyvisnyó és Szilvásvárad közötti úton egy személyautó az út menti híd korlátjának csapódott. A bélapátfalvai önkormányzati és szilvásváradi önkéntes tűzoltók a járművet áramatalanították, majd korongos roncsdarabolóval a korlát megsérült részét eltávolították, hogy az ne akadályozza a forgalmat. Kora este az egri hivatásos és a verpeléti önkéntes tűzoltók egy ingatlanba engedték be a mentős kollégákat, hogy elláthassanak egy embert.