Mozgalmas volt a hétvége

2021. április 12. 14:21

Összesen 23 alkalommal avatkoztak be Heves megye tűzoltói pénteken és a hétvégén. A 15 tűzesetet és 8 műszaki mentést összesen 21 hivatásos és2 önkéntes tűzoltóegység kezelte.

Pénteken kora délután egy mosógép égett egy társasházi lakás fürdőszobájában Gyöngyösön, a Szövetkezeti utcában. Az esethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották. A lakók a tűz oltását megkezdték, a tűzoltók az utómunkálatokat végezték el, majd átszellőztették az ingatlant. A tűzben senki nem sérült meg. Délután egy vonat személyautóval ütközött Egerben a Braun-völgyben. Az egri tűzoltók a műszaki mentés során a roncsolódott autót feszítővágó segítségével megbontották, egy embert abból kiemeltek, aki sajnos olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az életét már nem lehetett megmenteni. A hevesi és az egri hivatásos tűzoltók egy-egy alkalommal segítettek a mentőknek, hogy be tudjanak jutni a betegekhez a zárt ingatlanokba. Este tűz volt egy ház konyhájában Szűcsiben, a Petőfi Sándor utcában, a gyöngyösi hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat. A füzesabonyi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói egy meghibásodott kazánból eltávolították az éghető anyagot, megelőzve a rendszer túlhevülését. Megyénk tűzoltói két alkalommal avatkoztak be kis területen keletkezett vegetációs tűzesteknél, melyeket kéziszerszámokkal oltottak el. 

Szombaton kora délután az egri tűzoltók egy meghibásodott gázpalack szelepét kéziszerszámokkal elzárták. A hatvani, pétervásárai, füzesabonyi egységek öt alkalommal vonultak szabadtéren keletkezett tüzekhez, ahol nádas, bokros terület és szemét égett, vízzel és kéziszerszámokkal avatkoztak be, a legnagyobb tűz által érintett terület fél hektár volt. 

Vasárnap délelőtt az egri tűzoltók Egerben egy társasház erkélyén keresztül jutottak be az ingatlanba és engedték be a mentős bajtársakat, hogy végezhessék munkájukat. Délután letért az útról és fejtetőre borult egy személyautó a Pest megyei Zsámbok és Tura között, a hatvani hivatásos tűzoltók áramtalanították, majd kerekeire állították a járművet. Az autó két utasa nem sérült meg a balesetben. Az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport tagjai egy fán fennakad siklóernyő eltávolításában segítettek, alpintechnikával avatkoztak be. Aldebrő határában harminc darab kockabála égett, a tüzet a füzesabonyi hivatásos tűzoltók oltották el, munkájukat a füzesabonyi önkéntes tűzoltók is segítették, ezen kívül a hatvani és hevesi egységeket is riasztották további szabadtéri tűzesetekhez, összesen négy alkalommal.

Fotó: Heves MKI