Szabadtéri tüzek megyeszerte

2021. március 29.

A hétvégén összesen 46 segélyhívás érkezett a Heves megyei katasztrófavédelem műveletirányítási ügyeletére. A 41 tűzesetet és a 2 műszaki mentést összesen 39 hivatásos és 5 önkormányzati tűzoltóegység, valamint 6 önkéntes tűzoltó egyesület kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves és 1 szándékosan megtévesztő jelzés is érkezett az ügyeletre.

A jó idő beköszöntével jelentősen megnőtt a szabadtéri tűzesetek száma. Megyeszerte összesen 40 esetben riasztották a tűzoltókat szabadban keletkezett tűzhöz, ahol száraz fű, avar, nádas, összehordott szemét, trágya égett. A tűzesetek néhány négyzetmétertől több hektárnyi területre is kiterjedtek, a megyében összesen több mint 10 hektáron csaptak fel a lángok. Az egri, gyöngyösi, hatvani, füzesabonyi és pétervásárai hivatásos, valamint a bélapátfalvai és a tiszanánai önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal, és több helyen is vízsugarakkal fékezték meg a lángokat, munkájukat a markazi, mezőtárkányi, horti, héhalmi és a boldogi önkéntes tűzoltók is segítették.

Szombaton a késő esti órákban tűz keletkezett egy családi házban, melynek tetőszerkezete teljes terjedelmében égett Egerben, a Rozália utcában. A tűzhöz a megyeszékhely hivatásos tűzoltói 3 tűzoltószerrel, összesen 11 fővel vonultak, három vízsugárral eloltották a lángokat. Az eset során nem sérült meg senki.

Összeütközött két személygépkocsi és egy motorkerékpár vasárnap délután az Eger belvárosában húzódó Széchenyi István utcában. A balesethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik a műszaki mentés során áramtalanították a két autót. A balesetben egy ember megsérült.

Fotó: Heves MKI