Tartalomjegyzék

Szén-monoxid szivárgások és balesetek

2021. február 22.

Két szén-monoxid érzékelő jelzéséhez és két balesethez kérték a Heves megyei tűzoltók segítségét vasárnap.

Két helyszínen is a mérges gáz jelenlétét jelezték a szén-monoxid érzékelők: Egerben a Berva lakótelepen egy lakásban a reggeli órákban, egy Koszorú utcai családi házban pedig estefelé szólalt meg a szén-monoxid-érzékelő készülék. A város hivatásos tűzoltói méréseket végezetek, melyek alátámasztották a veszélyes gáz jelenlétét az ingatlanokban. A gázszolgáltató szakemberei a gázüzemű készülékek használatát mindkét helyen megtiltották. A szén-monoxid érzékelőnek köszönhetően, a lakók még idejében cselekedtek, ennek köszönhetően senki nem szenvedett szén-monoxid-mérgezést.

Letért az útról és tetejére borult egy autó Nagyvisnyó határában kora este. A bélapátfalvai önkormányzati tűzoltók áramtalanították, majd kerekeire állították a járművet. Az autóban öten utaztak, senki sem sérült meg. 

Összeütközött négy személyautó az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, Nagyút térségében, vasárnap este. A füzesabonyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították mindkét járművet, majd biztosították a helyszínt. Az autókban összesen kilenc ember utazott, a balesetben senki nem sérült meg.

Fotó: Sas Ádám tű. szds.