Csütörtöki beavatkozások

2021. január 15. 12:37

Csütörtökön nyolc alkalommal avatkoztak be megyénkben a hivatásos tűzoltók. Az három műszaki mentést és öt tűzesetet 12 hivatásos tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 1 téves jelzés is érkezett az ügyeletre. A tegnapi nap kiemelt eseményei voltak:

Egy ötven négyzetméteres családi ház tetőszerkezete és belső tere égett teljes egészében a Heves megyei Tarnaszentmiklós Ady Endre utcájában, tegnap délelőtt. A hevesi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat, egy gázpalackot kihoztak az épületből, amely nem robbant fel. Senki nem sérült meg a tűzben, az ingatlan lakói átmenetileg rokonokhoz költöztek.

Délután egy tizenötméter magas fa ága szakadt le Kálban az általános iskola udvarán. A füzesabonyi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói kihúzós létra és motoros láncfűrész segítségével távolították el a veszélyesen lógó ágat.

Teljes terjedelmében égett egy körülbelül húsz négyzetméter alapterületű melléképület Novajon, tegnap késő délután. Az egri hivatásos tűzoltók két gépjárművel vonultak, majd több vízsugárral fékezték meg a lángokat.  A tűz keletkezésekor senki nem tartózkodott az épületben, a főépületre a tűz nem terjedt át, az lakható maradt.

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával a mentők kórházba szállítottak egy embert Egercsehiből, az Egri útról, tegnap este. Az ingatlanban nem volt szén-monoxid-vészjelző. A pétervásárai hivatásos tűzoltók vonultak, méréseket végeztek, melyek kimutatták a veszélyes gáz jelenlétét a házban. Az ingatlant teljes légzésvédelemben átszellőztették, a gázszolgáltató szakemberei a kazánt a további használatból kizárták. 

Berendezési tárgyak égtek mintegy két négyzetméteren egy négyemeletes társasház második emeleti lakásában a gyöngyösi Róbert Károly utcában, tegnap este A városi hivatásos tűzoltók a lakásba behatolva egy vízsugárral rövid időn belül eloltották a lángokat. A munkálatok idejére kiürítették az épületet, tizennégy lakásból húsz lakó hagyta el ideiglenesen otthonát, ők később visszatérhettek lakhelyeikre. A tűzben senki sem sérült meg, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét folytatott le a káreset helyszínén.

Fotó: Heves MKI