Öt tűzeset, kilenc műszaki mentés kedden

2020. december 30.

Tegnap összesen 19 segélyhívás érkezett a Heves megyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. Az 5 tűzesetet és a 9 műszaki mentést 16 hivatásos és három önkormányzati tűzoltóegység valamint kettő önkéntes tűzoltó egyesület kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 3 téves és 1 szándékosan megtévesztő jelzés is érkezett az ügyeletre, ezen kívül 1 utólagos tűzesetet is bejelentettek.

Kedden délelőtt a szél megrongálta egy ház tetőfedését Egerben, az Árnyékszala utcában. Az egri hivatásos tűzoltók a járókelőket veszélyeztető, meglazult cserepeket eltávolították. Kiskörén egy ház fala a szomszéd kertjébe dőlt. A hevesi tűzoltók a területet körbekordonozták. Egy fa dőlt az úttestre Bélapátfalva és Szilvásvárad között. A bélapátfalvai önkormányzati tűzoltók a forgalmi akadályt képező fát eltávolították. Összeütközött két gépkocsi a 24-es főút Mátrafüred és Sástó közötti szakaszán. A balesethez Gyöngyösről riasztották a hivatásos tűzoltókat, akik áramtalanították a járműveket.

A délutáni órákban, Hatvanban, a Horváth Mihály utcában egy társasház második emeleti lakásában az elektromos kismegszakító tábla megolvadt, füstölt. A hatvani hivatásos tűzoltó egységet riasztották az esethez. A tűzoltók kiérkezése előtt a lakó a lakását áramtalanította, majd porral oltó készülékkel a füstölést megszüntette, így a tűz nem terjedt tovább. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. 

Tűz keletkezett egy huszonöt négyzetméter alapterületű, Eger és Felsőtárkány közötti területen található faházban, kora este. Az egri hivatásos tűzoltók kiérkezésekor égett a ház tetőszerkezete, melyet két vízsugárral eloltottak. A tűzben nem sérült meg senki. 

Összeütközött két gépkocsi kedd kora este Heves megyében, az Eger és Egerszalók közötti úton. A balesethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik áramtalanították a járműveket. A balesetben egy ember megsérült.

Kigyulladt egy körülbelül tizenöt négyzetméter alapterületű melléképület kedd este a Heves megyei Gyöngyöstarján Damjanich János utcájában. A tűzhöz a gyöngyösi hivatásos és a gyöngyöshalászi önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik két vízsugárral oltották el a lángokat.

Egy száz négyzetméter alapterületű családi ház tetőszerkezete égett teljes terjedelmében Szilvásváradon, a Miskolci utcában, az éjszakai órákban. Az egri hivatásos tűzoltók három gépjárművel, a bélapátfalvai önkormányzati tűzoltók egy gépjárművel érkeztek a tűzhöz, valamint a szilvásváradi önkéntes tűzoltó egyesület 5 fővel segítette a tűz oltását. Az egységek 4 vízsugárral oltották el a tüzet. A ház lakhatatlanná vált.