Elismerések a nemzeti ünnep alkalmából

2020. október 26. 15:13

Az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvannegyedik, valamint a köztársaság kikiáltásának harmincegyedik évfordulója alkalmából dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató két Heves megyei kollégánkat is elismerésben és jutalomban részesítette.

A főigazgató Hősies Helytállásért elismerésben részesítette és példaként állítja a hivatásos katasztrófavédelmi szerv teljes személyi állománya elé Zentai Csaba tűzoltó őrmestert, az Egri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját, aki a szolgálatban rosszul lett és eszméletét vesztett kollégájánál haladéktalanul megkezdte az elsősegélynyújtást, mellkasi kompressziót alkalmazott, ennek köszönhetően a tűzoltó keringése, légzése még azelőtt helyreállt, hogy a mentők a helyszínre értek volna.

Az országos katasztrófavédelmi főigazgató beosztásában hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként dicséretben és jutalomban részesítette Sándor Ferenc tűzoltó őrmestert, a Füzesabonyi Katasztrófavédelmi Őrs beosztott tűzoltóját.

Fotó: Elismerés - Szőke Péter – BM OKF
          Zentai Csaba és Sándor Ferenc tű. őrmesterek - Heves MKI