Vérüket adták a megyei katasztrófavédelem munkatársai

2020. október 14. 17:00

Évek óta visszatérő momentuma a Katasztrófák Csökkentése Világnapjának, hogy a katasztrófavédelem országos véradást szervez. Az idén a járvány miatt ugyan fokozott elővigyázatossággal, de a Heves Megyei Vöröskereszt munkatársai Heves megyében több helyszínen is tartottak véradást, október második szerdáján.

A Katasztrófák Csökkentésének Világnapját az Egyesült Nemzetek Szervezete 1989-ben jelölte ki, akkor október második szerdájára tették, később október tizenharmadikát nevezték ki. Ez a nap arról szól, miként tudják világszerte az emberek és a közösségek csökkenteni a katasztrófáknak való kitettségüket és minél jobban tudatosítani azt, milyen fontos kézben tartani a rájuk leselkedő veszélyeket.

Megyénkben összesen negyvenketten jelentkeztek véradásra, két helyszínen, Egerben és Gyöngyösön. Az önkéntes véradók között voltak tűzoltók, kéményseprők, adminisztratív munkatársak, valamint a megyei katasztrófavédelem vezető is, akik mindannyian vállalták, hogy vérükkel segítenek mindazoknak, akiknek szüksége van az életmentő vérre. A véradás legfontosabb célja természetesen a vérkészletek feltöltése volt, a megjelentek közül harminckilenc segítő szándékú önkéntes vérével gyarapodtak a vérbankok. 

Külön köszönet Juhász Attila tű. alezredesnek, a humán szolgálat vezetőjének, aki negyvenedik alkalommal, továbbá Csontos Ambrus tű. dandártábornok, megyei igazgatónak, Csabai András tű. alezredes, megyei ügyeletvezetőnek, Sas Ádám tű. századosnak, a hatósági osztály kiemelt főelőadójának, akik huszonötödik alkalommal adták vérüket a nemes cél érdekében. 

Fotó: Heves MKI