Megköszönte Eger város polgármestere a tűzoltók munkáját

2020. július 03. 11:30

A június 27-i reggelre a heves esőzést követően a nagy mennyiségű esővíz lakóházakba, pincékbe, garázsokba folyt be, a vízfolyások megáradtak, a hegyekről lezúduló víz törmeléket hordott az utakra, továbbá a viharos szél miatt fák dőltek utcákra, járdákra, lakóingatlanokra, telefon- és villanyvezetékekre. A Heves megyei katasztrófavédelem műveleti irányítási központjába közel száz bejelentés érkezett.

A tűzoltók segítségét jellemzően vízeltávolításhoz kérték a megye közel tíz településéről.   A heves megyei hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók szombat hajnaltól folyamatosan az ingatlanokban összegyűlt esővizet távolítottak el szivattyúkkal, továbbá kidől és veszélyesen megdőlt fákat távolítottak el motoros láncfűrészekkel és kéziszerszámokkal. A védekezési és kárfelszámolási munkálatokat a helyi lakosság is segítette. 

A mai napon Mirkóczki Ádám, Eger Megyei Jogú Város polgármestere meglátogatta az egri tűzoltóság állományát, dicsérő szavakkal méltatta hivatásukat, és a város polgárai nevében is megköszönte a tűzoltók áldozatos munkáját melyet a villámárvíz kárfelszámolásakor hajtottak végre. A tűzoltók körbevezették a Polgármester Urat a laktanyában, bemutatták, hogy hogyan telik a napi szolgálat, továbbá megtekintették a laktanya gépjárműveit és a tűzoltás és műszaki mentés szakfelszereléseit.

Fotó: Nagy Csaba tű. fhdgy.