Kedden történt tűzesetek

2020. január 22. 11:45

Kedden és a szerdára virradó éjjelen három lakás- és egy nagy kiterjedésű tűzesetnél avatkoztak be megyénk tűzoltói.

Egy családi ház tetőszerkezete gyulladt ki Pétervásárán a Dózsa György úton, kedden délelőtt. A város és Nagybátony hivatásos tűzoltói vízsugár, létra és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Az oltási munkák befejeztével a szakemberek átvizsgálták a kárhelyszínt és megállapították, hogy az ingatlan kéménye teljesen eltömődött volt. A tűzben nem sérült meg senki.

Egy családi ház melléképületében lévő berendezési tárgyak gyulladtak ki Gyöngyös Csobánka utcájában kedd délután. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók két gépjárművel vonultak, majd a lángokat két vízsugár segítségével eloltották. A tűzben senki sem sérült meg.

Kedden késő délután Karácsondon a Gárdonyi Géza utcában gyulladt ki egy családi ház belső tere. A gyöngyösi és a hevesi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik vízsugarakkal fékezték meg a tüzet, majd átszellőztették az ingatlant. A tűz a padlástérre már nem terjedt át, az eset során személyi sérülés nem történt. 

Kigyulladt Gyöngyösön egy körülbelül háromszáz négyzetméteres terület négy műhelyrésze a Szurdokpart utcában, szerdára virradó éjszaka. A tűz következtében tizenhat gépkocsi is lángra kapott. A helyszínre a gyöngyösi, a hatvani és a jászberényi hivatásos tűzoltók, továbbá a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vonult, közel harminc tűzoltó több oldalról támadva, hat vízsugár segítségével hat órán át tartó megfeszített munkával oltotta el a lángokat és kutatta fel az izzó parázsló részeket. Az egységek összesen tizennégy gázpalackot hoztak ki az égő műhelyekből, azok közül négy palackot ért hőhatás, amelyeket mesterlövész lőtt ki azért, hogy megelőzzék azok szétvetődését. A tűzben senki sem sérült meg.

Fotó: Gyöngyösi HTP / Pétervásárai KVŐ